Første konsultation hos din diætist

Den første samtale danner grundlag for hele den videre indsats og bruges til at få afklaret dine specifikke problemstillinger, hvad der skal arbejdes med, og hvad dit mål er. 

Du vil bl.a blive spurgt ind til din livssituation, spisevaner, spisemønster, arbejde, familie, fritid og de symptomer/gener du evt. har. Herved bliver dine eksisterende kostvaner og den effekt de har på din sundhed og din problemstilling afdækket. Din diætist får tegnet et billede af din situation, de problemer du oplever og vil sammen med dig iværksætte og lægge en plan for dit videre behandlingsforløb.  

Foksus ved 1. konsultation:

- Lære hinanden at kende

- Forventningsafstemning 

- Målsætning

- Uddybende snak om kost, motivation, tidligere erfaring mm.

- Afdække om du har brug for en kostplan

- Eventuel vejning og introduktion til ”min udvikling"

- Vejledning omkring forløbsmuligheder


Mange har spørgsmål som disse når de starter op hos diætist:

• De daglige måltider – hvad er vigtigt og hvordan sammensætter jeg dem bedst?

• Hvad er den rette mængde for mig?

• Jeg har krise om eftermiddagen, hvordan undgår jeg falde i med søde sager?

• Jeg ved godt hvad jeg skal lade være med at spise - hvorfor gør jeg det ikke bare?

• Er det farligt at spise lightprodukter?

• Skal jeg undgå ris, kartofler, brød og pasta?

• Tager jeg på hvis jeg spiser efter kl. 20?

• Hvordan får jeg en sund livsstil til at passe ind i min travle hverdag og mit sociale liv?

• Jeg er ofte oppustet om aftenen, er der noget jeg ikke kan tåle?

De ting som diætisten ikke kan nå at gennemgå med dig til den 1. konsultation vil i løbende tage op til dine opfølgende samtaler. 

 

Ved 1. konsultation (og alle de næste konsultationer) har du mulighed for at få målt fedt- og muskelmasse, metaboliske alder, vægt, basalstofskifte og taljemål. På baggrund af dette, din historik og livssituation, kan du og diætisten i fællesskab tale om, hvad en optimal vægt er for netop dig.

Når du og din diætist har talt om dine livsstilsvaner, ønsker og behov, tager du sammen med din diætist stilling til det videre forløb, så det bliver tilpasset netop det, du har brug for. Du behøver ikke at have taget beslutning om hvilket af vores abonnementer eller evt. pakkeforløb du ønsker når du booker din tid.

Til den første konsultation er der sat 1 time og 15 minutter af. Du skal ikke have en henvisning fra din egen læge for at opstarte i et forløb hos en diætist. Private sundhedsforsikringer dækker behandling hos diætist og "danmark" giver op til 50% i tilskud. 

Se ledige tider og book tid

 

 

Loading...