Diætist Huset
Menu

Danmarks dygtigste diætister

I DiætistHuset er du i centrum og vejledningen tager derfor altid udgangspunkt i dit liv og dine behov. Igennem dit forløb vil du blive vejledt i at finde den rette balance i forhold til bl.a. sammensætning af kost, portionsstørrelser og ageren i sociale sammenhæng. Du vil ligeledes blive præsenteret for den nyeste viden inden for kost og ernæring.

Det er vigtigt at pointere at DiætistHuset ikke sælger slankekure men derimod vejledning mod en livsstilsændring og et bedre og sundere dig. 

Rammerne for din nye livsstil sætter vi i fællesskab, så den er opnåelig og holdbar på sigt. Vi ved hvad der skal til for at opnå en bedre livsstil og et liv uden strenge restriktioner. 

Læs mere om vores abonnementer og pakkeforløb og tilskudsmuligheder fra "danmark" og private sundhedsforsikringer.

Kognitiv kostvejledning

Hos os arbejder vi ud fra en kognitiv tilgang. Dvs. at kostvejledningen tager udgangspunkt i dit aktuelle problem og din livssituation. Diætisten hjælper dig med at se på succesoplevelser og muligheder for at afhjælpe dine udfordringer. Det betyder at du ikke vil opleve løftede pegefingre og der er mere fokus på, hvad der ligger til grund for udfordringen, og hvordan du får løst det, end på hvorfor det er opstået. 

Kostvejledningen er helt individuel og vi fokuserer på at give dig netop den viden og de redskaber, som du har brug for. Nogle har brug for at vide, hvordan det er mest optimalt at sammensætte sine måltider, hvordan man opretholder et stabilt blodsukker eller at få nye ideer til aftensmaden. Andre har stor viden inden for kost og sundhed, men har svært ved at få en sund livsstil til at hænge sammen med en travl hverdag. Mens andre oplever at spise på følelser og kommer nemt til at bebrejde sig selv, hvis de har spist noget som de havde bestemt de ikke måtte. 

 

Diætister spiser også kage

Modsat manges overbevisning, er diætister ikke fanatiske når det kommer til sund kost og vaneændring. Vores holdning i Diætisthuset er, at alt er tilladt at spise og ingen fødevaregrupper er udskældte, så længe det indtages med måde.

Vi tror ikke på løsninger der er så restriktive at man må aflyse sociale arrangementer eller blive væk fra morgenmødet. Vi sammensætter en plan hvorpå dagligdagen stadig kan hænge sammen og værdsættes. Hovedreglen er at der nemt kan være plads til søde sager, hvis man i hverdagen spiser sundt og varieret.

Kommer du for at få kostvejledning i forbindelse med en specifik sygdom eller allergi, kan der naturligvis være tilfælde, hvor der er specielle fødevarer som vi ikke anbefaler dig at spise.

Første konsultation hos din diætist

Den første konsultation tager ca. 75 min. og vi sammensætter indholdet af dit forløb, så det passer netop til dig og dine ønsker og behov. Den første samtale bruges til at få afklaret, hvilke specifikke problemstillinger der er tale om, hvad der skal arbejdes med, og hvad målet er.

Din diætist får tegnet et billede af din situation og de problemer du oplever. Du vil bl.a blive spurgt ind til din livssituation, spisevaner, spisemønster, arbejde, familie, fritid og de symptomer/gener du evt. har. Herved bliver dine eksisterende kostvaner og den effekt de har på din sundhed og din problemstilling afdækket.

Ved første konsultation kan du få besvaret de spørgsmål, du måtte sidde inde med. Mange har f.eks. spørgsmål som disse:

• De daglige måltider – hvad er vigtigt og hvordan sammensætter jeg dem bedst?
• Hvad er den rette mængde for mig?
• Jeg har krise om eftermiddagen - hvad sker der og hvad kan jeg gøre anderledes?
• Jeg ved godt hvad jeg skal lade være med at spise - hvorfor gør jeg det ikke bare?
• Er det farligt at spise lightprodukter?
• Skal jeg undgå ris, kartofler, brød og pasta?
• Tager jeg på hvis jeg spiser efter kl. 20?
• Hvordan får jeg en sund livsstil til at passe ind i min travle hverdag og mit sociale liv?
• Hvorfor falder jeg hele tiden i?
• Jeg er ofte oppustet om aftenen, er der noget jeg ikke kan tåle?

 

Alle er forskellige 

Vi synes det er vigtigt at du får svar på netop dine spørgsmål. Derfor vil din diætist i hendes kostvejledning hver eneste gange sørge for at indholdet i dine samtaler tilrettelægges efter dine behov. For nogle er det vigtigt, at man fra starten får talt om, hvordan deres tilberedning af mad kan gøres sundere, og hvad som de skal være opmærksomme på, når der handles ind. Mens andre har mere brug for at arbejde med den følelsesmæssige del og få vendt deres tankemønstre i forbindelse med måltider.

Mange har brug for at få mere struktur over deres måltider og en fornemmelse af, hvor meget mad de må spise til de forskellige måltider eller idéer til hvad de skal spise. Derfor vælger de fleste at deres diætist skal udarbejde en skræddersyet kostplan til dem. Læs her mere om vores kostplaner.

 

"Jeg har på kort tid kommet rigtig langt i mit forløb hos diætisthuset! Jeg føler jeg bliver hørt og får den rigtige vejledning og for første gang i alt den tid jeg har forsøgt at tabe mig føler jeg mig ikke på kur!
Kæmpe anbefaling her fra!" Nanna

Vejning og det videre diætistforløb

Ved alle dine konsultationer har du mulighed for at bliv målt og vejet og du får en udskrift af din fedt- og muskelmasse samt metaboliske alder. På baggrund af dette, din historik og livssituation, kan du og diætisten i fællesskab tale om, hvad en optimal vægt er for netop dig. Når du og din diætist har talt om dine livsstilsvaner, ønsker og behov, tager du sammen med din diætist stilling til det videre forløb, så det bliver tilpasset netop det, du har brug for.

Læs mere om vores forskellige muligheder for forløb.

Du behøver altså ikke at have taget beslutning om du ønsker et abonnement eller et af vores pakkeforløb når du booker din tid.

Ændring af kostvaner er svært

At ændre på sine kostvaner er svært for alle, og det er uanset om det gælder et vægttab, eller om man skal følge en specifik diæt i forbindelse med en sygdom.

De opfølgende samtaler er især vigtige, når man oplever udfordringer og ikke synes, at det går som man forventede. Nogle gange kan man føle, at alt går den forkerte vej, eller man er låst fat. Flere tænker, at det også er for dårligt, at man ikke bare tager sig sammen. Netop her kan diætisten hjælpe dig med at se på de positive ting, og derudfra få lavet realistiske-og håndterbare mål, så du føler, at du får kontrollen tilbage og ikke kommer ind i en negativ spiral.

 

Hvad sker der ved de opfølgende samtaler?

Opfølgende samtaler tager ca. 25 min. Her er der rum til, at du kan stille spørgsmål og få talt om, hvad der går godt, og hvad der har været en udfordring. Ud fra dette giver diætisten inspiration og vejledning til, hvordan du kan arbejde videre og få vendt udfordringer til succesoplevelser.


Ved de opfølgende samtaler, arbejdes der videre med de problemstillinger som kan opstå undervejs i et forløb. Dette kan f.eks. være en travl hverdag, jul, ferier, mange sociale arrangementer, kræsne børn og meget mere. Fra gang til dig sætter du sammen med din diætist delmål og aftaler hvad du arbejder på indtil næste gang i ses.

 

Ved hver opfølgende samtale har du, ligesom ved første samtale, mulighed for at blive mål og vejet. Som kunde i DiætistHuset har du mulighed for at følge din udvikling online. Du kan til enhver tid logge ind og se udviklingen i din vægt, fedtprocent, muskelmasse, taljemål mv.

 

Fastholdelse af vægttab og nye vaner

Når du har nået dit mål vil diætisten vejlede dig til, hvordan du fastholder dine nye gode vaner.

Al forskning viser at det er vigtigt med opfølgning hvis man har opnået et vægttab, for ellers vil de fleste ende med at tage de tabte kilo på igen. Netop derfor anbefaler vi at du kommer til opfølgende samtaler også når du har nået dit mål, typisk 1 gang om måneden, således at du kan fastholde de gode vaner.

Varighed på diætistforløb

Det er svært at sige nøjagtigt hvor mange samtaler, du har brug for. Det varierer meget og afhænger af både den enkelte person og af den problemstilling, som du kommer med.

I starten vælger de fleste at komme 1 gang om ugen. Efterhånden som forløbet er godt i gang og de er kommet et godt stykke i forhold til deres målsætning går der 2 uger i mellem samtalerne.

Langt de fleste har brug for at komme over en længere periode og størstedelen af vores kunder vælger derfor at tegne et abonnement, da det er den billigste løsning. Her hos os kan du selv skræddersy dit forløb. På denne måde betaler du kun for det, du bruger. Du kan også ændre til et andet abonnement, når det passer dig og så mange gange du vil. Så bliver det ikke nemmere.

 

Se priser og læs mere om vores abonnementer.

 

Bestil tid

Du kan selv vælge om du ønsker at dine konsultationer skal foregå på en af vores klinikker eller det skal være som videokonsultationer. Videokonsultationer giver dig mulighed for at møde og tale med din diætist over video uden af skulle møde op på klinikken. Det er en konsultation som alle andre og det kan bruges i netop den situation, hvor det giver mening for dig.

Du kan frit vælge om alle dine konsultationer skal være over video, om det skal være f.eks. hver 2. konsultation, det er helt op til dig.

 

Hvad er en videokonsultation

En videokonsultation er et møde mellem dig og din diætist, som foregår på video. Med videokonsultationen møder du din diætist, enten hjemmefra, mens du er i skole, på arbejde, eller hvor det passer dig. Videomødet er, ligesom fysiske møder, altid aftalt på forhånd. 

 

Hvordan foregår en videokonsultation

Ved en videokonsultation sender din diætist dig samme dag en mail med et link. Du skal blot klikke på linket, når din konsultation starter, så kan du se og snakke med din diætist, selvom I ikke er i samme lokale.

Det er lige meget, om du benytter din pc, telefon eller tablet (ved iPhone og iPad skal du blot downloade den gratis app der hedder ”Teams” fra Microsoft.

 

Fordele ved videokonsultation

 •         Du kan snakke med din diætist, mens du er hjemme i vante rammer, i et mødelokale på din arbejdsplads eller hvor det nu passer dig.
 •         Du undgår transport til og fra klinikken.
 •         Du skal ikke bruge tid i et venteværelse.
 •         Du undgår at skulle tage fri fra arbejde.
 •         Kortere ventetid.
 •         Flere valgmuligheder for hvornår på dagen din konsultation skal foregå.
 •         Hvis du f.eks. barn syg behøver du ikke af aflyse din konsultation.
 •         Hvis du angst eller andet som gør at det er svært at komme afsted.
 •         Erfaring viser, at video er lige så godt, som når du møder fysisk op til din konsultation.
 •         Hvis du har spørgsmål til fødevarer du har hjemme, har brug for at diætisten kigger på nogle varedeklarationer eller lign. behøver du ikke at tage dem med på klinikken, men kan blot vise dem mens i taler sammen.

 

Hvem kan have konsultationer over video

Som hovedregel kan alle kunder modtage vejledning via video. Du aftaler med din diætist eller vores kundeservice, hvordan videokonsultationer kan bruges i dit forløb.

Du skal være motiveret

Din motivation er det første og afgørende skridt mod en sundere livsstil. Derfor er det vigtigt, at du er motiveret og klar på at lave ændringer i din kost. Vi er klar over at al begyndelse er svær, dette gælder også vaneændring og i høj grad livsstilsændringer. 

Vi står til at bakke dig op og besvare alle de spørgsmål du kommer med, igennem dit forløb. Det eneste vi stiller af krav til gengæld, er at du møder motiveret op til den første samtale vi skal have sammen.

Når først vi er kommet i gang, så gør din diætist sit bedste for at vedligeholde din motivation og guide dig på vej – så længe du har troen på at du kan, så skal vi nok hjælpe dig i mål.

5 gode grunde til at vælge DiætistHuset

 • Landets største diætistklinik
 • Kostplan tilpasset DIN livsstil
 • Holdbar livsstilsændring
 • Førende indenfor vægttab
 • Personlig kostvejledning
Loading...