Diætist Huset
Menu

Danmarks dygtigste diætister

Her i DiætistHuset er det dig som er i centrum. Vores kostvejledning tager altid udgangspunkt i dit liv og dine behov. Vi vejleder dig i, at finde den rigtige balance i forhold til kostsammensætning og portionsstørrelser og du bliver præsenteret for den nyeste viden inden for kost og ernæring. Vi sælger ikke en ny slankekur men guider dig til en sundere livsstil som også holder på sigt.

Rammerne for dig og din nye sunde livsstil skaber vi i fællesskab med enkle og effektive redskaber. Vi ved, hvad der skal til for at opnå en bedre livsstil og et sundere liv uden restriktioner.

 

En diætist er ikke fanatisk 

Mange tror fejlagtigt at diætister er lig med broccoli og gulerødder, men det er på ingen måde rigtigt. Vi har ingen fanatisk tilgang til sundhed og vores holdning er, at alt er tilladt at spise, bare det gøres med måde. Der kan nemt være plads til søde sager, hvis man i hverdagen spiser sundt og varieret. 

Det er vores erfaring at man med denne holdning opnår det bedste og mest holdbare resultat. Ønsker du kostvejledning i forbindelse med en specifik sygdom eller allergi, kan der naturligvis være tilfælde, hvor der er specielle fødevarer som vi ikke anbefaler dig at spise.

Din motivation er altid det første og afgørende skridt mod en sundere livsstil. Al begyndelse er svær – også når det gælder en kostomlægning. Derfor er det vigtigt, at du er motiveret, for at opnå resultater. Din diætist vil guide og hjælpe dig med at fastholde motivationen, men du skal have den rette indstilling – nemlig troen på, at du kan, så skal vi nok hjælpe dig i mål!

se ledige tider og book tid

Første konsultation hos din diætist

Den første konsultation tager ca. 75 min. og vi sammensætter indholdet af dit forløb, så det passer netop til dig og dine ønsker og behov. Den første samtale bruges til at få afklaret, hvilke specifikke problemstillinger der er tale om, hvad der skal arbejdes med, og hvad målet er.

Din diætist får tegnet et billede af din situation og de problemer du oplever. Du vil bl.a blive spurgt ind til din livssituation, spisevaner, spisemønster, arbejde, familie, fritid og de symptomer/gener du evt. har. Herved bliver dine eksisterende kostvaner og den effekt de har på din sundhed og din problemstilling afdækket.

Ved første konsultation kan du få besvaret de spørgsmål, du måtte sidde inde med. Mange har f.eks. spørgsmål som disse:

• De daglige måltider – hvad er vigtigt og hvordan sammensætter jeg dem bedst?
• Hvad er den rette mængde for mig?
• Jeg har krise om eftermiddagen - hvad sker der og hvad kan jeg gøre anderledes?
• Jeg ved godt hvad jeg skal lade være med at spise - hvorfor gør jeg det ikke bare?
• Er det farligt at spise lightprodukter?
• Skal jeg undgå ris, kartofler, brød og pasta?
• Tager jeg på hvis jeg spiser efter kl. 20?
• Hvordan får jeg en sund livsstil til at passe ind i min travle hverdag og mit sociale liv?
• Hvorfor falder jeg hele tiden i?
• Jeg er ofte oppustet om aftenen, er der noget jeg ikke kan tåle?

 

Alle er forskellige 

Vi synes det er vigtigt at du får svar på netop dine spørgsmål. Derfor vil din diætist i hendes kostvejledning hver eneste gange sørge for at indholdet i dine samtaler tilrettelægges efter dine behov. For nogle er det vigtigt, at man fra starten får talt om, hvordan deres tilberedning af mad kan gøres sundere, og hvad som de skal være opmærksomme på, når der handles ind. Mens andre har mere brug for at arbejde med den følelsesmæssige del og få vendt deres tankemønstre i forbindelse med måltider.

Mange har brug for at få mere struktur over deres måltider og en fornemmelse af, hvor meget mad de må spise til de forskellige måltider eller idéer til hvad de skal spise. Derfor vælger de fleste at deres diætist skal udarbejde en skræddersyet kostplan til dem. Læs her mere om vores kostplaner.

 

Kognitiv kostvejledning

Hos os arbejder vi ud fra en kognitiv tilgang. Dvs. at kostvejledningen tager udgangspunkt i dit aktuelle problem og din livssituation. Diætisten hjælper dig med at se på succesoplevelser og muligheder for at afhjælpe dine udfordringer. Det betyder at du ikke vil opleve løftede pegefingre og der er mere fokus på, hvad der ligger til grund for udfordringen, og hvordan du får løst det, end på hvorfor det er opstået. 

Kostvejledningen er helt individuel og vi fokuserer på at give dig netop den viden og de redskaber, som du har brug for. Nogle har brug for at vide, hvordan det er mest optimalt at sammensætte sine måltider, hvordan man opretholder et stabilt blodsukker eller at få nye ideer til aftensmaden. Andre har stor viden inden for kost og sundhed, men har svært ved at få en sund livsstil til at hænge sammen med en travl hverdag. Mens andre oplever at spise på følelser og kommer nemt til at bebrejde sig selv, hvis de har spist noget som de havde bestemt de ikke måtte. 

 

Vejning og det videre diætistforløb

Ved alle dine konsultationer har du mulighed for at bliv målt og vejet og du får en udskrift af din fedt- og muskelmasse samt metaboliske alder. På baggrund af dette, din historik og livssituation, kan du og diætisten i fællesskab tale om, hvad en optimal vægt er for netop dig. 

Når du og din diætist har talt om dine livsstilsvaner, ønsker og behov, tager du sammen med din diætist stilling til det videre forløb, så det bliver tilpasset netop det, du har brug for.

Læs mere om vores forskellige muligheder for forløb her

Du behøver altså ikke at have taget beslutning om du ønsker et abonnement eller et af vores pakkeforløb når du booker din tid. 

 

Ændring af kostvaner er svært

At ændre på sine kostvaner er svært for alle, og det er uanset om det gælder et vægttab, eller om man skal følge en specifik diæt i forbindelse med en sygdom.

De opfølgende samtaler er især vigtige, når man oplever udfordringer og ikke synes, at det går som man forventede. Nogle gange kan man føle, at alt går den forkerte vej, eller man er låst fat. Flere tænker, at det også er for dårligt, at man ikke bare tager sig sammen. Netop her kan diætisten hjælpe dig med at se på de positive ting, og derudfra få lavet realistiske-og håndterbare mål, så du føler, at du får kontrollen tilbage og ikke kommer ind i en negativ spiral.

 

Hvad sker der ved de opfølgende samtaler?

Opfølgende samtaler tager ca. 25 min. Her er der rum til, at du kan stille spørgsmål og få talt om, hvad der går godt, og hvad der har været en udfordring. Ud fra dette giver diætisten inspiration og vejledning til, hvordan du kan arbejde videre og få vendt udfordringer til succesoplevelser.


Ved de opfølgende samtaler, arbejdes der videre med de problemstillinger som kan opstå undervejs i et forløb. Dette kan f.eks. være en travl hverdag, jul, ferier, mange sociale arrangementer, kræsne børn og meget mere. Fra gang til dig sætter du sammen med din diætist delmål og aftaler hvad du arbejder på indtil næste gang i ses.

Ved hver opfølgende samtale har du, ligesom ved første samtale, mulighed for at blive mål og vejet. Som kunde i DiætistHuset har du mulighed for at følge din udvikling online. Du kan til enhver tid logge ind og se udviklingen i din vægt, fedtprocent, muskelmasse, taljemål mv.

 

Varighed på diætistforløb

Det er svært at sige nøjagtigt hvor mange konsultationer, du har brug for. Det varierer meget og afhænger af både den enkelte person og af den problemstilling, som du kommer med.

 

Langt de fleste har brug for at komme over en længere periode. I starten kommer du oftest med 1-2 ugers interval, men efterhånden som forløbet er godt i gang, kan det aftales at der går længere og længere imellem konsultationerne.

 

Fastholdelse af vægttab

 

Har du gået i et forløb i forhold til vægttab og har opnået dit mål, så kan det være rart at få råd og vejledning ift. til, hvordan du bibeholder din vægt og holder fast de nye gode vaner.

 

Al forskning viser at det er vigtigt med opfølgning når man har nået sit mål, for ellers vil de fleste ende med at tage de tabte kilo på igen. Netop derfor anbefaler vi at du kommer til opfølgende samtaler også når du har nået dit mål, typisk 2-3 gange om året, således at du kan fastholde de gode vaner.

Klik her for se priser og læse mere om vores pakkeforløb og abonnementer

5 gode grunde til at vælge DiætistHuset

  • Ingen løftede pegefingre
  • Langsigtet løsning
  • Individuelle forløb
  • Ingen forbud
  • Skræddersyet kostplaner
Loading...