fbpx

Medicinsk vægttab

Diætisthuset tilbyder medicinsk vægttabsforløb, hvor du kan starte et medicinsk vægttab eller indgå i et kombinationsforløb med vores onlineklinik. 

Optimér dit vægttab og skab gode vaner tilpasset din livsstil. 

Hvad får du på vores forløb

Medicinsk vægttab

Lægesamtale, sundhedstjek og recepter
hos en speciallæge
399 kr./mdr.*
  • Opstartssamtale med læge
  • Sundhedstjek med blodprøver ved forløbets start
  • Recepter på vægttabsmedicin
  • Kontrol efter 6 og 12 mdr. behandling
  • Ubegrænset dialog med læge via e-mail
  • *Prisen er eksklusiv udgift til medicin

Kombinationsforløb

Medicinsk vægttab + Onlineklinik
850 kr./mdr.*
  • Medicinsk vægttab
  • 55 min. opstartskonsultation
  • 1 stk. VaneSund®-konsultation pr. mdr.
  • Vane-coaching
  • Kostvejledning
  • *Prisen er ekslusiv udgift til medicin

Hvordan fungerer vores forløb

Medicinsk vægttab

medicinsk vægttab, Medicinsk vægttab

Kombinationsforløb

medicinsk vægttab, Medicinsk vægttab

Vil du starte i medicinsk vægttabsforløb eller kombinationsforløb?

Opnå et varigt vægttab med medicin og sunde livsstilsændringer med vores kombinationsforløb

Forsat i tvivl?

Book en 15 min. gratis indledende samtale
med en diætist

FAQ om medicinsk vægttab

Ved medicinsk vægttab anvender du medicin til at støtte dit vægttab. Du anvender en injektionspen en gang om ugen. Medicinen virker ved at øge mæthedsfornemmelsen, og dermed kan du forbedre kontrollen over dit indtag af mad.

Semaglutid er et aktivt stof, der fungerer som en GLP-1-receptoragonist. GLP-1 er et naturligt hormon i kroppen, der regulerer appetitten ved at øge mæthedsfornemmelsen og begrænse fødeindtagelsen, sultfølelsen og trangen til at spise.

 

Når semaglutid introduceres i kroppen, føler du dig hurtigere mæt, og følelsen af sult dæmpes. Det skyldes, at semaglutid får din mave til at tømme sig langsommere, hvilket fører til en reduktion af kalorieindtaget og dermed vægttab.

 

Semaglutid anvendes ofte i GLP-1-baseret medicin, der er udviklet til type 2-diabetes, og en "bivirkning" er, at det begrænser appetitten.
Det er vigtigt at bemærke, at semaglutidbehandlingen skal ses som et supplement til kost- og livsstilsændringer og ikke som en erstatning for vaneændringer og en sund livsstil.

Din egen læge eller vores læge kan sagtens lave recepten til dig, men du betaler selv for din medicin, som du kan hente på apoteket.

Vægttabsmedicinen koster normalt mellem 1.500-2.000 kr. om måneden afhængig af dosis. 

For at sikre, at du ikke har sygdomme der gør, at behandlingen er kontraindiceret (fx. diabetes). Den bruges til at vurdere, om du egner dig til behandlingen. 

 

Blodprøven bruges ligeledes til at undersøge, om du bliver metabolisk sund. Langt de fleste vil opleve et fald i deres kolesteroltal og en øget følsomhed for insulin. 

Medicinsk vægttab betragtes generelt som sikkert, når det overvåges af certificeret sundhedspersonale. Men, som med enhver medicinsk behandling er der potentielle risici og bivirkninger.

Mængden af vægt, du kan forvente at tabe med et medicinsk vægttabsprogram, afhænger af en række faktorer, herunder din startvægt, din medicinske historie og dit engagement i programmet. Nogle personer kan opnå store vægttab på for eksempel 15-20 kilo på et år, men du kan ikke forvente et stort vægttab med slankemedicin alene. Det kræver også, at du lægger din livsstil om og får indarbejdet sunde vaner i dit liv.

Varigheden af et medicinsk vægttabsprogram varierer afhængigt af individet og vægttabsmålet.

Ifølge undersøgelser kan vægttabsmedicin resultere i et gennemsnitligt vægttab på 15-17% hos patienter med overvægt eller fedme. Det er væsentligt mere end ved traditionelle vægttabsprogrammer, der normalt resulterer i et vægttab på omkring 5-10%.

Har du flere spørgsmål?

Skriv til vores kundeservice, hvis du har flere spørgsmål eller hvis du vil vide hvordan vi kan hjælpe dig. Du kan også ringe til os på telefon 51 95 10 12.