Den Store Vægtkamp

DiætistHuset var i 2017 med I Den Store Vægtkamp, hvor man hver uge mødte fem overvægtige danskere, der skulle kæmpe om at tabe sig mest og dermed vinde ugepræmien på 20.000 kroner. Det var diætisterne fra DiætistHuset der stod for al kostvejledningen af deltagerne i programmet.

I hvert afsnit testede deres personlige coach, Rune Raahauge og vært, Camilla Ottesen, deres kondition og motivation, hvorefter deltagerne blev sendt hjem i en uge, hvor de, under kyndig vejledning fra Rune og diætisterne i Diætisthuset, fortsatte deres vægttab. Deres hjemmeindsats var nemlig afgørende, da de i slutningen af hvert afsnit blev vejet og den, som havde tabt sig mindst procentuelt, udgik af konkurrencen.

Til sidst stod to finalister tilbage, som denne gang var hjemme i tre måneder, inden de mødes til den store ugentlige finale, hvor den største taber blev kåret som vinder af Den store vægtkamp.

Deltagerne vidste, at de ikke kommer sovende til sejren. I hvert afsnit kæmpede de med næb og klør for at tabe sig mest. Det belaster både krop og psyke at være en vægttabsprojekt og derfor havde alle deltagerne en støtteperson som de selv valgte til at hjælpe dem med at holde gejsten oppe under hele forløbet.

Undervejs i forløbet kunne man f.eks. følge med i hvordan bærer man sig ad, når man inviteres til familiens store pizzafest. En anden fik en øjnene op for hans forbrug af Redbulls feder lige så meget som 3 pakker smør om ugen.  Fælles for dem alle var at de fik arbejdet med hvor meget de i virkeligheden var villige til at presse sig selv for at komme kiloene til livs.

 

Vil du også have hjælp til vægttab?

Vil du gerne bryde cirklen ligesom deltagerne i “Den Store Vægtkamp”, så kan du få hjælp af vores dygtige diætister. Her i DiætistHuset arbejder vi ud fra at ”intet er forbudt”. Når du kommer her hjælper vi dig med at få nogle nye vaner og finde vejen til et godt og naturligt forhold til den mad du spiser. Sammen arbejder vi med, at finde balancen imellem fysisk, mental og social sundhed.

 

Mød nogle af deltagerne fra programmet

før og efterbillede af deltager

Kjeld Severinsen

“Dejligt at blive modtaget af søde mennesker som ikke ser ned på en selvom man er overvægtig, men gerne vil hjælpe i stedet for at kritisere.

Har fået nogle rigtig gode værktøjer så jeg kan holde den sunde livsstil.

Jeg har tabt 30 kg. på 3 mdr”.

før og efterbillede af Carsten, stort vægttab

Carsten Brandsborg

”Det gode ved DiætistHuset er, at de bruger tid til at løse dit personlige problem og laver kostvejledning efter hvad du kan spise og ikke bare et standard program.

Tror ikke jeg har kunne klare det uden dem, er kommet af med min astma og i har givet mig en god rygsæk med gode værktøjer til at holde min vægt.  Super at de lavede madplaner med ting jeg spiser, så det blev en kur der dur”.

Fjerne fedt på maven, før og efter

Brian Verner Johansen

Kæmpe vægttab, før og efter

Christina

Det var med meget blandede følelser jeg i sin tid meldte mig til Den Store Vægtkamp. Jeg har aldrig haft noget ønske om at udstille mig selv på tv og har endda så vidt muligt undgået kameraer de sidste 20 år, da jeg hader at se på mig selv. Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi troet, at jeg ville komme med i programmet, så jeg blev meget overrasket, da Metronome en dag ringede og spurgte, om Rasmus og jeg ville komme til casting.

Efter mange overvejelser valgte jeg at takke ja til at være med i Den Store Vægtkamp, da min kæmpe drøm om at tabe mig, oversteg min angst for at vise mig selv på landsdækkende tv. Jeg er typen, der ikke går i svømmehal eller viser mig i shorts om sommeren, så det var en enorm grænse, der skulle overskrides, da vi første dag skulle hoppe på vægten kun iført undertøj!

Da jeg har været sygemeldt de sidste 6 år med stress og depression, var der utrolig mange grænseoverskridende oplevelser i løbet af programmet, men efter at være kommet ud på den anden side, er jeg virkelig glad for at jeg gjorde det, da det ikke kun har givet mig et stort og varigt vægttab, men også en masse selvtillid og tro på mig selv.

Jeg lider af spiseforstyrrelsen BED (Binge Eating Disorder), som gør, at jeg bruger mad til at regulere mit humør - jeg er afhængig på samme måde som en alkoholiker eller stofmisbruger, men mit "stof" er bare mad. I mit tilfælde chokolade og kage. Jeg har kæmpet med (eller rettere sagt
imod) min spiseforstyrrelse siden jeg var teenager og vidste, inden Den Store Vægtkamp gik i gang, at det var den, der ville være min største modstander. Jeg var meget skeptisk, da vi fik tilknyttet en diætist, da jeg har prøvet det før uden held, men erfarede, allerede fra første gang jeg var i Diætisthuset, at det var en kæmpe hjælp. Efter utallige slankekure og forsøg på livsstilsændringer i hele mit voksne liv, er jeg ikke i tvivl om, hvordan jeg burde spise, så jeg kunne simpelthen ikke se, hvad diætisten skulle fortælle mig, som jeg ikke allerede vidste.
Jeg har været så enormt glad for den hjælp og støtte jeg fik fra diætisten, at jeg har valgt at fortsætte forløbet, efter programmet var slut. Det er bare så skønt, at have en hjælp og støtte, der tror på mig, når jeg ikke selv altid gør og i stedet for at fokusere på alt det jeg gør forkert (som jeg selv er god til) lægger hun vægt på alt det jeg gør rigtigt og det har betydet, at jeg har kunnet omlægge nogle helt grundlæggende vaner, faktisk uden jeg selv har været bevidst om det. Jeg kæmper dog stadig med spiseforstyrrelsen, men for første gang i mit liv, tror jeg nu på, at det er en kamp jeg nok skal vinde.

I gymnasiet havde jeg altid ondt i maven og var angst, når vi skulle have idræt, for det var ikke sjovt, at være den tykke pige, der altid var bagud. I Den Store Vægtkamp blev vi smidt ud i ekstremt pressende konkurrencer og max trials og det var frygteligt at være den tykke pige til idræt igen - og denne gang med et helt produktionshold og kameramænd på sidelinjen! Det ramte mig hårdt... Men efter det hele er færdigt, er jeg glad og stolt over at have gjort det. Det har virkelig hjulpet mig, at blive presset ud, hvor jeg ikke kunne bunde - både fysisk og psykisk, for jeg er kommet igennem og har gjort mange ting, som jeg ikke havde troet jeg ville have turdet. Det har givet mig en selvtillid, som jeg ikke har haft i mange år og en tro på, at det nok skal lykkes med mit vægttab og det har jeg aldrig nogensinde troet på før nu.

Jeg tabte 31 kg på de 15 uger jeg var med i programmet. 

kundeudtalelse fra deltager på tv3

Anders Skjerning Jacobsen

Det var været utroligt godt at få vejledning hos DiætistHuset. Forståelsen for en kost betyder, samt hvordan man arbejder med den har givet mig en masse. Jeg har fået en bedre forståelse for hvad jeg spiser, og hvad det gør ved min krop. Jeg har opnået et vægttab som, hvor kosten har været en stor faktor. Det har især været godt med de input man får til alternativer og sparring med en yderst kompetent diætist.

 

Se videoer med flere af deltagerne på siden med kundeudtalelser

Loading...