20. december 2022 - DiætistHuset

Ny medicin mod fedme fra Novo Nordisk viser gode resultater når det kommer til at tabe vægt, men det kan ikke stå alene hvis vægttabet skal holde.

Vaneændringer og medicinsk behandling bør gå hånd i hånd i kampen mod overvægt – og det gør "Wegovy" og "Vanesund-metoden". "Wegovy" er det nyeste vægttabspræparat i medicinskabet hos Novo Nordisk. Medicinen, der indsprøjtes i kroppen med en pen en gang om ugen, er netop blevet godkendt i Danmark og kan købes på apoteket med en recept fra lægen. Produktet er på nuværende tidspunkt det mest effektive medicinske præparat til behandling af overvægt (BMI30+).

Studier viser, at man kan opnå et vægttab på mellem 5%-15%, afhængigt af hvor længe man tager præparatet. Nogle studier viser endda også et vægtabsresultat på helt op til 20%. Det aktive stof i det nye slankemiddel, der hjælper dig til at opnå vægttab kaldes "Semaglutid". Og hvad betyder det så? Helt basalt, så vil stoffet sænke din sultfornemmelse og samtidig øge din mæthedsfornemmelse. På den måde behøver du ikke spise så meget for at føle dig mæt. Og det lyder jo faktisk ret godt, men som ved stort set alle andre medicinske præparater er der også bivirkninger ved det her "vidundermiddel".

For det første vil du højest sandsynligt kunne opleve både kvalme, opkast, hovedpine og mavesmerter. Men den væsentligste bivirkning er, at så snart du stopper med at bruge medicinen, så stopper virkningen også. Det giver selvfølgelig god mening. Du bliver sulten igen, som du var før, og der vil være stor risiko for, at du tager hele den tabte vægt på igen. Så hvordan løser du den udfordring? Du forbereder dig og sørger for at have indarbejdet en sund vane og livsstil, mens du tager anvender slankemedicinen. Så når du stopper, vil du kunne opretholde de sunde vaner, den gode livsstil og det fornuftige forhold til mad. Så kan du nemlig holde dit vægttab på det ønskede niveau!

Vi ved, at hverken medicin, motion eller kost kan stå alene i kampen mod overvægt. Men vi forstår også godt, at det er tiltrækkende at kickstarte dit vægttab. Så hvis du vil prøve det nye slankemiddel eller en af de mange andre slanke præparater, så er vores anbefaling, at du anvender det som en vægttabs-booster. Men derefter er det vigtigt, at du kan sørge for at dit vægttab er varigt. For helt ærligt – har du lyst til at give dig selv indsprøjtninger resten af livet? Lad os hjælpe dig med at bevare en sund vægt, når du ikke tager Wegovy længere. Ved brug af vores "Vanesund-metode" kan vi hjælpe dig med at komme i mål med dit vægttab. Mens du bruger medicinen, vil vi arbejde med din mentale og fysiske sundhed, så du er godt klædt på til et varigt vægttab.

Det er vigtigt at arbejde med vanerne omkring kost og motion, hvis du ønsker et varigt vægttab. For ofte er de uhensigtsmæssige vaner, en af årsagerne til, at overvægten opstod i første omgang. Derfor kan vores kliniske diætister i DiætistHuset hjælpe dig med et coachende forløb baseret på vaneændringer omkring kost og motion sideløbende med din medicinske behandling. På den måde ændrer du dine vaner og får de redskaber, der giver dig mulighed for at fastholde den ønskede vægt - også når du stopper med Wegovy.

Så start bare din vægttabs-booster, men husk at booke en tid hos en af vores kliniske diætister samtidigt. På den måde sætter du dig selv op til størst mulig succes med dit vægttab. Vi ses på klinikken!

 

Book en tid nu!

Populære Tags

Loading...