Vægttab er ikke lig med hård diæt

04. oktober 2017 - Gitte Dreyer

Er du også træt af pulverkure, stenalderkost og generelt skrappe diæter uden sukker, er det måske rart endelig at høre, at et vægttab sagtens kan lade sig gøre, selvom man spiser slik og kage. Man behøver ikke at opgive de søde sager helt hvis man vil tabe sig. Det handler blot om at passe på mængderne.

 

Vægttab handler om at være i energiunderskud

Der kan sagtens være plads til et stykke kage eller chokolade en gang i mellem. Det handler blot om det generelle kalorieindtag på hele dagen skal være mindre end din krop skal bruge. Det vil sige, hvis du spiser mere end du forbrænder giver det energioverskud og derved vægtøgning på lang sigt.

 

Spis mindre portioner

For store portioner mad er en medvirkende faktorer til overvægt og altså ikke specifikke fødevarer. Ofte høre vi at slik og kage er usunde fødevare, men generelt kan vi ikke dele fødevarer op i kategorier som usunde og sunde. I virkeligheden kan alle fødevare være både usunde og sunde da det afhænger af mængderne man spiser det i. Et eksempel er fx nødder som vi ofte forbinde med noget sundt, grundet de sunde fedtstoffer de indeholder. Det er dog ikke ensbetydende med at du kan spise uanede mængder af dem, fordi de indeholder faktisk lige så mange kalorier som chokolade.

 

Nyd det usunde

Du kan altså sagtens spise søde sager, men du kan hjælpe dig selv ved at købe mindre portioner fx ved at tage en mindre pose slik eller chips end du plejer. En plade chokolade på 100 g indeholder 535 kcal. Der er derfor meget at spare hvis du nøjes med halvdelen. Så næste gang du står i supermarkedet og er ved at putte slik i kurven, så tænk over mængden du køber. 

 

Populære Tags

Loading...