Diabetes

Vi hjælper dig med at tage kontrol over dit helbred og få styr på din diabetes.

Når du har diabetes, skal du være opmærksom

Der findes flere forskellige typer af diabetes, som alle har det til fælles, at produktionen af insulin i bugspytkirtlen enten er ophørt eller ikke er tilstrækkelig til at afhjælpe høje koncentrationer af blodsukker (glukose). Insulin er et vigtigt hormon, der hjælper med at transportere glukosen, der findes i blodbanen, ind i kroppens celler, hvor den enten lagres eller omsættes til energi. En konstant tilstand med forhøjet blodsukker er risikabel og forbundet med mange komplikationer, herunder højere infektionsrisiko og dårligere sårheling. Det er derfor en alvorlig sag at have diabetes, og det er yderst vigtigt at få den rette behandling.

Dit blodsukker i balance

Symptomerne på diabetes

, Diabetes

Kontroller din diabetes

Hvis du er en af de mere end 280.000 danskere, der har diabetes, så er du sikkert bekendt med, hvor opslidende og bøvlet det kan være i din hverdag.

Vores forløb til dig med diabetes er udarbejdet på baggrund af en dybdegående forståelse for ernæring til mennesker med diabetes. Du vil lære at læse ernæringsetiketter på fødevarer, få kendskab til forskellige kulhydrattyper og træffe sunde madvalg, der hjælper dig med at styre dit blodsukkerniveau.

Efter forløbet vil du have de rette redskaber til at træffe informerede beslutninger om, hvad du spiser, og hvordan det påvirker dit blodsukkerniveau.

FAQ om diabetes

Der er to hovedtyper af diabetes: type 1 og type 2. Type 1-diabetes er en autoimmun lidelse, hvor kroppen ikke producerer insulin, og type 2-diabetes er et resultat af insulinresistens og relativ insulinmangel. Ifølge Diabetes Foreningen er der omkring 252.000 danskere, der har type 2-diabetes, og ca. 28.000 der har type 1-diabetes. Man mener, at hele 76.000 danskere endnu ikke ved, at de har diabetes.

Nogle almindelige symptomer på diabetes omfatter øget tørst, hyppig vandladning, uforklarligt vægttab og sløret syn.

Desværre er der ingen kur mod diabetes. Men med korrekt styring gennem kost, motion og medicin (om nødvendigt) kan mennesker med diabetes føre sunde og aktive liv.

Du kan reducere din risiko for at udvikle diabetes ved at opretholde en sund vægt, dyrke regelmæssig motion og spise en afbalanceret kost. Det vurderes, at op mod 360.000 danskere har forstadier til type-2 diabetes. En diætist kan hjælpe dig med at lave gode og holdbare vaner, der forebygger udviklingen af diabetes.

Har du flere spørgsmål?

Skriv til vores kundeservice, hvis du har flere spørgsmål eller hvis du vil vide hvordan vi kan hjælpe dig. Du kan også ringe til os på telefon 51 95 10 12.

Skridtet mod et sundere liv

Vi giver dig den viden, der skal til, for at du kan tage kontrol over dit helbred og dit blodsukker.