fbpx

Sund graviditet

Det er fantastisk at blive gravid, men man bliver ofte også mødt af mange råd og tommelfingerregler om, hvad ”man må”, og hvad ”man ikke må”.

Kost under graviditeten, spiller en stor rolle

Gennem de seneste årtier er antallet af svært overvægtige gravide steget drastisk. Svær overvægt under graviditeten giver øget risiko for komplikationer som f.eks. svangerskabsforgiftning, og det øger risikoen for at føde ved uplanlagt kejsersnit.

Derfor er det vigtigt at gøre op med den gamle myte om, at en kvinde med et barn i maven skal spise for to. Det er på ingen måde rigtigt: Energibehovet stiger ganske vist i løbet af graviditeten, da den gravide danner moderkage, fostervand, ekstra blod, brystvæv, fedtvæv osv., der foruden barnet er med til at øge vægten naturligt. Alt dette kræver selvfølgelig ekstra energitilførsel gennem kosten. Vi kan hjælpe dig med at estimere dit energibehov under graviditeten og sikre en sund vægtudvikling.

Din graviditet i balance

Udfordringer med kosten i graviditeten

, Graviditet

Sørg for en sund graviditet – for dig og din baby

Vi ved, at det kan være svært at vide, hvad der er godt for dig og dit barn. Derfor kan vi hjælpe dig med at træffe de rigtige beslutninger omkring din kost og ernæring gennem din graviditet.

Der er mange anbefalinger, som du kan følge, hvis du er gravid, men det kan være svært at navigere i rådene på egen hånd. Derfor står vi klar til at hjælpe dig med rådgivning og ekspertise.

Vi tilrettelægger i fællesskab en plan for dit forløb, hvor du vil få konkrete værktøjer at arbejde med. Vi vil sammen kigge på dine daglige vaner og rutiner for at sikre, at forløbet er tilpasset dig og dit barn. En sund kost under graviditeten kan nemlig sikre den rette vækst og udvikling af din baby.

Vi hjælper dig med at træffe informerede beslutninger, så du kan undgå unødvendig stress og forvirring om den rette kost- og næringsstofsammensætning under graviditeten.

FAQ om gravidtet

De vigtigste næringsstoffer under graviditeten omfatter folinsyre, jern, calcium og omega-3-fedtsyrer. Folinsyre mindsker risikoen for fødselsdefekter, jern hjælper med at forhindre blodmangel, calcium er nødvendig for vækst og udvikling af dit barns knogler, og omega-3-fedtsyrer er vigtige for hjernens udvikling.

Ja, fisk er den primære kilde til omega-3-fedtsyrer og er rige på protein. Det anbefales dog at undgå visse typer af fisk, da de indeholder høje niveauer af kviksølv.

Det anbefales at begrænse koffeinindtaget under graviditeten, da det kan gå gennem moderkagen og påvirke din babys puls- og søvnmønstre. Målet er at begrænse dit koffeinindtag til 200 mg eller mindre om dagen, hvilket svarer til ca. to kopper kaffe.

En diætist kan hjælpe dig med at opbygge nogle gode og fornuftige måltidsvaner før, under og efter din graviditet. Diætisten kan give dig brugbare værktøjer og overskuelige fokuspunkter, der sikrer dig et godt graviditetsforløb.

En diætist kan hjælpe med at sikre, at du får de rette næringsstoffer til en sund graviditet, hvilket kan sænke risikoen for graviditetskomplikationer og fødselsdefekter. En diætist kan ligeledes hjælpe dig med et kontrolleret og anbefalet vægtøgningsforløb igennem din graviditet. Derudover kan en diætist hjælpe dig med at etablere sunde spisevaner, der vil gavne både dig og din baby længe efter graviditeten.

Har du flere spørgsmål?

Skriv til vores kundeservice, hvis du har flere spørgsmål eller hvis du vil vide hvordan vi kan hjælpe dig. Du kan også ringe til os på telefon 51 95 10 12.

Oplev en sund graviditet

Lad os hjælpe dig med at opretholde en sund livsstil mens du er gravid.