fbpx

PCO / PCOS

Din kost spiller en vigtig rolle i forebyggelsen og behandlingen af PCO/PCOS. Derfor kan det være fordelagtigt, hvis du forbedrer dine kostvaner for at minimere dine symptomer og forebygge syndromet.

PCO-/PCOS-symptomer kan afhjælpes

Dine hormoner i balance

Symptomer på PCO/PCOS

PCO, PCO / PCOS

Reducér de største risici ved PCO/PCOS ved at spise korrekt

Det er endnu uklart, hvordan PCOS opstår, men der er sandsynligvis tale om en kombination af påvirkninger fra arv og miljø. 

En kendt miljøfaktor er en livsstil med usund kost og manglende fysisk aktivitet. Derudover er det påvist, at overvægt hænger nøje sammen med udviklingen af PCO/PCOS, og overvægten kan ovenikøbet forværre tilstanden.

Kvinder med PCO/PCOS har desuden en øget risiko for udvikling af type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme. Derfor er nogle af de redskaber, der anvendes i behandlingen af PCO/PCOS, tilsvarende dem, der benyttes i behandlingen af andre livstilssygdomme. Særligt kan vi hjælpe med at forbedre din insulinfølsomhed, regulere din fedtsyresammensætning og stimulere din appetit. Disse er de hyppigst forekommende problemstillinger for kvinder med PCO/PCOS. Ved at forbedre din kost vil du være i stand til at reducere symptomer som vægtøgning og forbedre dit generelle helbred.

FAQ om PCO / PCOS

En diætist kan hjælpe med at skræddersy et forløb, der er specifikt tilpasset dine behov og dine PCO/PCOS-relaterede symptomer. Diætisten kan også hjælpe med at identificere dine problemstillinger og afhjælpe disse ved hjælp af konkrete anbefalinger og fokuspunkter.

Vores diætister anbefaler som oftest en kost, der er rig på fibre, frugt, grøntsager, fuldkorn og magre proteinkilder samt fattig på mættet fedt. Dette er dog en meget generel anbefaling, hvorfor vi kan kigge på dine specifikke behov, hvis du vælger at bestille tid hos en af vores kliniske diætister.

Ja, en diætist kan hjælpe med vejledning, der understøtter dit ønske om vægttab, og han/hun kan give dig råd om fysiske aktiviteter, der kan hjælpe med vægttabet. Det er vigtigt at huske, at vægttab og appetitregulering kan være udfordrende for kvinder med PCO/PCOS. Derfor er det vigtigt at arbejde tæt sammen med en diætist for at tilrettelægge et forløb, der er holdbart og realistisk for dig.

Ja, et diætistforløb med særligt fokus på stabilisering af blodsukkeret kombineret med et eventuelt vægttab kan hjælpe dig med at opnå øget fertilitet og derved muligheden for at blive gravid.

Har du flere spørgsmål?

Skriv til vores kundeservice, hvis du har flere spørgsmål eller hvis du vil vide hvordan vi kan hjælpe dig. Du kan også ringe til os på telefon 51 95 10 12.

Investér i dit helbred og velvære

Korrekt ernæring er afgørende for dine problematikker ved PCO/PCOS