fbpx

Behandling af undervægt

Undervægt kan være et stort problem og lige så svært at behandle som overvægt! Vi imødekommer dine behov og kan hjælpe dig til at opnå dine mål.

En overset sundheds-problematik

Undervægt er et typisk overset problem i Danmark, hvorfor behandlingstilbuddene også er begrænsede, hvis man lider under et reduceret kostindtag. Det estimeres at forekomsten af undervægt er højest i aldersgruppen 16-24-årige samt hos personer over 75 år. Undervægt er multifaktoriel og kan være foranstaltet af flere forskellige symptomer og/eller eventuelt bagvedliggende diagnoser. Dette kan bl.a. være stress, depression, lungesygdomme, cancer eller opstået på baggrund af en spiseforstyrrelse. Derudover findes det engelske begreb constitutional thinness som på dansk oversættes til naturlig tyndhed, hvoraf mange kan blive mødt med stigmatisering og kropsudskamning. Underordnet hvordan din undervægt er opstået, kan vi hos Diætisthuset hjælpe dig. Vi er uddannede kliniske diætister med stor erfaring indenfor undervægt, opernæring og vægtøgning.

Din vægt i balance

Symptomer på undervægt

, Vægtøgning

Undervægt foranstaltet af en spiseforstyrrelse

FAQ om undervægt

Antallet af kalorier, du skal indtage, afhænger af din nuværende vægt, aktivitetsniveau og vægtøgningsmål. Vi anbefaler at du kontakter en af vores autoriserede diætister med henblik på at få opstartet et forløb, hvorpå i sammen kan finde frem til netop dit behov.

Nej. Vi anbefaler aldrig restriktive kostplaner, da disse sjældent medføre varige vaneændringer. Man skal huske på at kostplaner uden andre handleværktøjer, ikke fjerner roden til dine problematikker, men blot udskyder dem, da ingen kan leve efter en kostplan resten af deres liv.

Der er ingen specifikke fødevarer du skal indtage for at øge dine vægt. Dog kan det være hensigtsmæssigt at øge sit indtag af fødevarer, der har en lav mæthed per kalorie. Således at du kan sikre at du får energi nok, uden at føle dig utilpas eller ukomfortabel.

Nej. Det kan være fordelagtigt at indtage kalorieholdige drikke, da disse forlader mavesækken forholdsvist hurtigt efter indtag. Hvorfor disse har en lav mæthed per kalorie. Dog er der ingen føde- eller drikkevarer man skal indtage. Vi vil altid anbefale dig at booke en tid hos en diætist, da dette kan være en jungle at navigere i på egen hånd.

Nej. Hos Diætisthuset har vi mange andre evalueringspunkter end vægten. Da vi ved hvilke risikofaktorer der er forbundet med et overdrevent fokus på denne. Såfremt man ønsker at blive vejet, er vi også leveringsdygtige med dette, men det bør altid være under hensyntagen til at tallet på vægten aldrig kan sidestilles med sundhed!

Har du flere spørgsmål?

Skriv til vores kundeservice, hvis du har flere spørgsmål eller hvis du vil vide hvordan vi kan hjælpe dig. Du kan også ringe til os på telefon 51 95 10 12.

Vejen til en sund livstil og vægt

Vi er autoriserede kliniske diætister og vi ved at de psykiske- og fysiske aspekter ved vægtøgning hænger uløseligt sammen.