fbpx

Diætisthuset

Få et unikt indblik i dine tarmbakterier

Din tarm betyder meget for dit velbehag.
Oplever du mavesmerter, oppustethed, ændringer i afføringskonsistens såsom diarre, forstoppelse eller en kombination af disse?

Så kan vi ved hjælp af en mikrobiom test analyse og give dig et indblik i dine tarmbakterier.

Styrk din tarms mikrobiom

Du vil på baggrund af tarmbakterietesten få en forståelse af, hvordan din krop bliver påvirket af dine tarmbakterier og modtage vejledning i, hvordan du bedst muligt kan styrke din tarm. Testen er en afføringsprøve, som sendes til analyse på laboratorium, hvorefter der sker en optælling af bakterier i din tarms mikrobiota. 

Efter 3-4 uger er testresultaterne klar og du får en personlig gennemgang af analysen på en onlinekonsultation med vores dygtige kliniske diætist Mads Blom. Her vil du modtage grundige forklaringer, personlig feedback og gode råd til optimering af din tarms mikrobiom fremadrettet og en snak om hvordan et diætetisk forløb kunne styrke din tarm og dit velbehag.

Du kan forudbetale din personlige mikrobiom test her og få sendt et testsæt direkte hjem, så du kan tage testen i ro i dit eget hjem.

Læs mere om hvor og hvordan vi kan hjælpe dig til et sundere liv

Premium - Mikrobiom test

Få et unikt indblik i dine tarmbakterier med denne mikrobiom test. Du vil få en forståelse af, hvordan din krop bliver påvirket af dine tarmbakterier og modtage vejledning i, hvordan du bedst muligt kan støtte dine mikrober. 

Testen er brugervenlig og nem at anvende. Ved eventuelle udfordringer, står vi klar med hjælp og rådgivning.  

Tarmtest, Test af tarmbakterier

Med testen kan du:

Test-kit indeholder:

Testen er brugervenlig og nem at anvende. Ved eventuelle udfordringer står vi klar med hjælp og rådgivning. 

Hvordan fungerer en test?

Registrer din kost i tre dage, inden du tager testen.

Gennemfør mikrobiom testen, følg instruktionerne i pakken og indsend testen.

Vores kliniske diætist foretager en analyse, når svarresultatet er klar.

Du bliver kontaktet vedrørende booking af en online samtale og gennemgang.

Ved online samtalen vil der blive foretaget en gennemgang af resultaterne. Du modtager personlige anbefalinger.

Tarmtest, Test af tarmbakterier

“Som uddannet diætist har jeg altid været meget interesseret i, hvordan maden nedbrydes i kroppen og hvordan det kan påvirke og styrke vores helbred, organer og tarmen. Med en mikrobiomtest kan vi nu komme et skridt tættere på at dykke ned i, hvordan maden har en effekt på vores tarmmiljø.”

Mads Blom, Klinisk Diætist

Fortsat i tvivl?

Få 15 min. gratis indledende samtale

FAQ om Irritabel tyktarm (IBS)

IBS, irritabel tyktarm, er en kronisk tilstand, der påvirker mave-tarm-systemet. Almindelige symptomer kan være mavesmerter, oppustethed, kvalme, forstoppelse og diarré.

 

Den præcise årsag til IBS er endnu ukendt, men det menes at være relateret til en kombination af forskellige parametre, herunder kost, følsomhed i tarmen og psykologisk pres samt en række andre influerende faktorer.

En diætist kan hjælpe dig med at identificere de specifikke fødevarer, der kan udløse dine IBS symptomer.

 

Vi vil sammen med dig tilrettelægge et forløb, hvorpå vi finder den bedste diætbehandling og handleplan, der passer til dig. IBS er meget individuel, hvorfor der ikke findes et behandlingsforløb, der passer til alle.

 

Nogle vil havde gavn af at eliminere visse fødevareelementer, som det f.eks. ses ved Low FODMAP-diæten, mens andre fortrinsvist kan øge eller mindske deres indtag af forskellige fibertyper.  

Low FODMAP-diæten er en specialiseret diætform, der fjerner visse typer af kulhydrater, som kan være årsag til IBS symptomerne.

 

Vi kan vejlede dig, hvis det findes fordelagtigt, ud fra Low FODMAP-diæten. Der er mange faldgruber ved denne diætform, så derfor er det vigtigt at søge professionel hjælp før opstart af Low-FODMAP.

Low FODMAP-diæten følges typisk i en periode på 6-8 uger, og derefter arbejder vi med at genindføre de fødevarer, der før skabte problemer.

 

Formålet med at reintroducere disse fødevarer er, at sikre at det kun er de strengt mest nødvendige fødevarer, som ekskluderes, så du har mulighed for at nyde den mest varierede kost og samtidig undgår eventuelle mangeltilstande.

Nej. Grunden til, at mange anbefaler Low-FODMAP som førstebehandling, er fordi denne diætform i enkelte studier, har vist gavnlig effekt hos op imod 74% af personer med IBS.

 

Denne diæt er dog omfattende, og har en lang implementeringsperiode, hvorfor vi hos Diætisthuset anvender flere forskellige diætprincipper og vejledningsredskaber, foruden Low-FODMAP i behandlingen af IBS.

Har du flere spørgsmål?

Skriv til vores kundeservice, hvis du har flere spørgsmål eller hvis du vil vide hvordan vi kan hjælpe dig. Du kan også ringe til os på telefon 51 95 10 12.