Vægttab – Drømmer du om at tabe dig?

Styrk dit helbred og velvære med gode, holdbare vaner, og opnå dine vægttabsmål ved at tabe de overflødige kilo – én gang for alle.

Ingen restriktioner
– bare sund fornuft

I Diætisthuset arbejder vi med en helhedsorienteret tilgang til din sundhed og dit vægttab. Vores forløb er skræddersyet til dine individuelle behov og tilrettelægges ud fra dine præferencer. Vi ved nemlig godt, at restriktive kostplaner samt strenge regler og forbud ikke nødvendigvis er løsningen for dig.

Tværtimod vil du opleve, at der ikke er nogen madvarer, der er forkerte at spise, og at alle fødevarer kan indgå i en sund og varieret livsstil, uden nødvendigvis at tælle kalorier. Vi arbejder sammen med dig om at skabe et personligt forløb, hvor der tages højde for dine madpræferencer, din livsstil og din hverdag. 

Hos Diætisthuset er vi uddannede og autoriserede kliniske diætister, hvilket er din garanti for, at du er i gode og trygge hænder. Vi har en helt klar forståelse for, at et vægttab kan være udfordrende og uhåndgribeligt, og derfor er vi klar til at hjælpe dig med den støtte og vejledning, du har brug for hele vejen.

Din vægt i balance

Frederik Jensby​

Vægttab på 51 kg.
med Diætisthuset

Hør hvordan Frederik tabte over 50 kg. med et vægttabsforløb og hvordan han fortsat bruger Diætisthuset til at fastholde nye vaner og en sund livsstil. 

Symptomer på overvægt

Overvægt er en alvorlig helbredsudfordring, der kan føre til flere fysiske og mentale komplikationer; herunder øget risiko for livsstilssygdomme og nedsat livskvalitet. Det er vigtigt at tage problemet seriøst og arbejde på at opnå en sundere livsstil. Hos Diætisthuset kan vi hjælpe dig med at forstå konsekvenserne ved overvægt og lære dig at tackle dette udbredte helbredsproblem.

Vægttab, Vægttab

Sund vægt med sunde vaner

Vægttab og kost hænger naturligvis sammen. Hos Diætisthuset anvender vi vores egen udarbejdede metode til at hjælpe dig med at komme i mål med dit vægttab. Metoden hedder VaneSund® og er udviklet på baggrund af vores kliniske tilgang til vægttab. Helt simpelt: VaneSund® er forløbet, der får dig i mål! 

Det er Diætisthusets egen VaneSund®-metode, som vores mange dygtige diætister benytter for systematisk og professionelt at guide dig gennem en proces med det formål, at du opnår de vedvarende livsstilændringer, netop du søger.  

Vanesund®-programmet indledes med en 55 minutters startkonsultation. Herefter følger 3 faser, som hver består af 5 konsultationer. 

Erfaring viser, at det giver de bedste resultater når første fase, altså opstarts- samt de 5 indledende konsultationer afvikles på 6 uger og de resterende 10 konsultationer over de efterfølgende 20 uger. 

Et fuldt VaneSund® forløb tager altså udgangspunkt i 3 faser: Bevidsthed, Handling og Forandring. Du kan ikke opnå en forandret tilstand i dit liv og dine vaner, før du har opnået en bevidsthed for, hvorfor din tilstand forholder sig som den gør og er begyndt at handle på situationen. Derfor anbefaler vi, at du gennemfører alle tre faser. 

VaneSund®

Tilpasset dit liv og dine vaner

Her fortæller vores dygtige diætist Line om Diætisthusets unikke VaneSund®-metode, som tager udgangspunkt i dine udfordringer og skaber forandringer, der holder på den lange bane. Du kan også høre vores direktør Lars fortælle om, hvordan du kan komme igang nu. 

Opstartskonsultation

VaneSund Fase 1: Bevidsthed
VaneSund Fase 2: Handling
VaneSund Fase 3: Forandring
Prioriteter​ og kostdagbog​
Nudging 
Følelsesmæssig spisning​
Vanemapping​
SOS-liste
Nærvær og nydelse​
Vanesløjfen
Redningskransen
Positiv tænkning
Vanesløjfen fortsat
Vaner og traditioner
Din fremtidige strategi​
Successkema​
Forandrings-vippen​
Vejen til vedligeholdelse​

I denne første fase vil du opleve at lære dig selv og dine handlingsmønstre at kende. Du vil sammen med diætisten identificere, hvordan din nuværende kost ser ud, lære om forskellige næringsstoffer og i det hele taget blive inspireret til at tage ejerskab over processen. Det er også i denne fase, at diætisten vil hjælpe dig med at identificere, hvilke vaneændringer, der er nødvendige for dig.


Der er ofte en ambivalens mellem det, du gør i din hverdag, og det, du bør gøre for at opnå den livsstil og sundhed, du ønsker. Du lærer at bruge din ambivalens konstruktivt som et læringsredskab, der skal gøre dig klogere på, hvorfor du gør, som du gør.

På baggrund af konsultationerne i VaneSund 1, vil du og diætisten kende dig og dine ønskede mål så godt, at en række VaneSund-redskaber kan tages i brug i arbejdet på at opnå holdbare vaneændringer. Nogle af redskaberne vil hjælpe dig til at lære at forstå, hvad der trigger dine handlinger og rutiner og andre redskaber vil hjælpe til at lægge en strategi for, hvordan du håndterer de udfordringer, der uundgåeligt vil opstå.

På dette tredje stadie af forløbet vil du virkelig begynde at opleve forandringer i dine handlemønstre og på din fysiske og mentale sundhed. Du lærer på et dybere plan at forstå de følelser, der er på spil hos dig omkring netop din spisetrang og dine cravings.

Du modtager coachende øvelser, der hjælper dig til at forstå og mærke dine følelser uden nødvendigvis at handle på dem. Der arbejdes med temaer som mindfulness, følelsesmæssig spisning, positiv tænkning samt fysisk aktivitet alle sammen emner, som du skal bruge efter forløbets afslutning til at vedligeholde alle dine nye indlærte sunde vaner, så du kan holde vægten efter dig vægttab.

FAQ om overvægt

Antallet af kalorier, du skal indtage, afhænger af nuværende vægt, aktivitetsniveau og vægttabsmål. En diætist kan hjælpe dig med at bestemme det passende kalorieindtag til dine individuelle behov.

En kost med højt indhold af frugt, grøntsager, magre proteinkilder samt fuldkorn har den højeste mæthedsværdi, hvilket er fordelagtigt for at opnå et vægttab. Vi anvender i vores forløb en metode, der hedder VaneSund™, der er fri for restriktioner og forbud, så derfor er der hos os ingen fødevarer, du ”ikke må” spise – det handler om ”alt med måde”.

Mængden af vægt, du kan forvente at tabe, afhænger af en række faktorer, herunder din startvægt, kost og træningsrutine. Vi sørger for at udarbejde et godt forløb til dig, så du når dit mål inden for en realistisk og sund periode.

Ja, der findes forskellige medicinske præparater til at afhjælpe overvægt, som kan udskrives af lægen. Disse præparater skal dog ses som et supplement ved livsstilsændringer og kan ikke træde i stedet for en kaloriereduceret kost og fysisk aktivitet. Hvis du vil gøre brug af medicinske præparater til vægttab, er det vigtigt at få indarbejdet nogle gode nye vaner, så du undgår at tage al vægten på igen, når du stopper med den medicinske behandling.

Det er meget individuelt og afhængigt af din situation. Vi anbefaler, at du kommer til konsultation minimum 15 gange, da vi på den måde virkelig kan få indarbejdet vedvarende vaneændringer, en sund livsstil og en opretholdelse af din ønskede vægt. Forskningen peger på, at det gennemsnitligt tager 66 dage at indarbejde en ny vane, men i nogle tilfælde kan det tage helt op til 254 dage.

Der kan være flere grunde til, at det ikke er så nemt at tabe sig, som man lige tror. Vi har alle flere tusinde mere eller mindre ubevidste vaner, der kan være uhensigtsmæssige i forhold til et vægttab. Nogle deltager i mange sociale arrangementer, mens andre spiser på følelser eller ud fra tilgængelighed. Og det er bare et udpluk af faktorer, der kan gøre målet om vægttab mere udfordrende. Sammen kan vi tilrettelægge et forløb, der sætter fokus på dine uhensigtsmæssige vaner, og vi kan udvikle en handlingsplan, der er målrettet dit vægttab.  

Har du flere spørgsmål?

Skriv til vores kundeservice, hvis du har flere spørgsmål eller hvis du vil vide hvordan vi kan hjælpe dig. Du kan også ringe til os på telefon 51 95 10 12.

Lad Diætisthuset hjælpe dig med dit vægttab

Uanset om du drømmer om at opnå et vægttab, eller blot ønsker at få bedre styr på kost, motionsvaner eller generel livsstil, så er Diætisthuset her for at hjælpe dig. Vores team af erfarne og autoriserede diætister vil hjælpe dig med at finde den rette målsætning for din vægttabsrejse.

Oplev styrken i at tage kontrol over din hverdag ved at frakoble autopiloten og aktivt træffe bevidste valg. Når du mestrer denne evne, vil du kunne bryde gamle, usunde vaner og undgå tilbagefald efter vægttab.