fbpx

Om Diætisthuset

Diætisthuset er Danmarks største og førende diætistkæde inden for vægttab og vaneændringer, og vi tilbyder kostvejledning, der tager udgangspunkt i dig og dit liv. Vi sælger ikke en ny slankekur, men hjælper dig til en sundere livsstil, der holder på sigt. 

Vores sundhedssyn​

Vores autoriserede kliniske diætister og kostvejledere har en høj faglighed baseret på professionsbacheloruddannelsen i ”Ernæring & Sundhed”, og de brænder alle for deres fag. Diætisthuset er underlagt sundhedsloven, og vores behandlingsmetoder bygger derfor på den nyeste forskning samtidig med, at formidlingen foregår i øjenhøjde med klienterne, så budskaberne nemt forstås.

I Diætisthuset har vi et holistisk sundhedssyn, hvilket betyder, at vi i kostvejledningen fokuserer på både den fysiske og den mentale sundhed. I tillæg til den kost- og ernæringsmæssige vejledning arbejder vi nemlig med vane- og livsstilsændringer i forløb, der er skræddersyet til den enkelte klient. Desuden vejleder vi udelukkende efter Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

For at skabe vedvarende livsstilsændringer hvor intet er forbudt og alt er muligt, sætter vi i vores kostvejledning fokus på simple vaneændringer frem for strenge spiserestriktioner. Det gør vi, fordi vi ved, at det skaber de sundeste resultater – på kort såvel som på lang sigt.

​Vi deler sundhedssyn med Verdenssundhedsorganisationen WHO, der siden 1948 har defineret sundhed således:

Sundhed er en tilstand af fuldstændig fysisk, psykisk og socialt velvære og ikke blot fravær af sygdom, smerter eller andre skavanker. (…) En ressource i hverdagen, ikke målsætningen i livet. Sundhed er et positivt begreb, der understreger sociale og personlige ressourcer, såvel som fysisk kapacitet.​

diaetisthuset, Om Diætisthuset

VaneSund®

Tilpasset dit liv og dine vaner

Her fortæller vores dygtige diætist Line om Diætisthusets unikke VaneSund®-metode, som tager udgangspunkt i dine udfordringer og skaber forandringer, der holder på den lange bane. Du kan også høre vores direktør Lars fortælle om, hvordan du kan komme igang nu. 

For os er sundhed en livskvalitet

Fysisk sundhed

Vi betragter fysisk sundhed som en tilstand af en velfungerende krop med fravær af sygdom. Det indebærer at have tilstrækkelig energi og styrke til at udføre daglige aktiviteter uden at føle sig udmattet eller begrænset af sundhedsproblemer.

Social sundhed

Vi anser social sundhed som en tilstand af at være en del af et socialt netværk og føle sig accepteret og inkluderet i samfundet. Det er vigtigt for vores mentale sundhed og trivsel at have meningsfulde relationer og at føle sig forbundet med andre mennesker.

Psykisk sundhed

Vi anser psykisk sundhed som en tilstand af følelsesmæssig velvære og stabilitet. Det inkluderer en følelse af tryghed og selvværd, hvor man er i stand til at håndtere stressende situationer og udfordringer i livet på en sund måde.

Diætisthusets historie

2008
2009
2009
2011
2023
Den første klinik
I Roskilde i 2008 åbnede klinisk diætist Gitte Dreyer den første klinik. Drømmen var at give den bedste kostvejledning på baggrund af kliniske vejledningsmetoder og at hjælpe klienterne med at opnå deres mål og ønsker.
Den første medarbejder
I 2009 blev den første vikar ansat. Klienterne gav hurtigt udtryk for at være meget tilfredse med resultaterne af den vejledning, de modtog og succesen fra den første klinik medførte, at der blev åbnet endnu én - denne gang i København.
Drømmen om Diætisthuset
Klinikken i København fik hurtigt stor succes, og herfra opstod idéen om Diætisthuset og drømmen om at åbne diætistklinikker i alle landets største byer. Det større antal af klinikker og diætister åbnede muligheden for, at diætisterne hele tiden kunne forbedre kvaliteten af konsultationerne, da de kunne sparre med hinanden.
Fra drøm til virkelighed
Fra 2011 til 2014 åbnede Diætisthuset 14 nye klinikker. I begyndelsen havde de åbent 1-2 dage om ugen, men klienternes succesfulde resultater, den personlige kostvejledning og de skræddersyede kostplaner, der passede til klienternes hverdag og livsstil, gjorde efterspørgslen større.
Diætisthuset i dag
Diætisthuset består i dag af 35 klinikker fordelt i landets største byer. Vi tilbyder både kostvejledning til private, virksomheder og kommuner. Det er vores vision, at klienterne altid skal sættes i centrum under hele behandlingsforløbet, samt at de skal have håndgribelige værktøjer, der gør det muligt at skabe varige vaneændringer på en nem og overskuelig måde. Vores mål er fortsat at være de diætistklinikker, der har den højeste kundetilfredshed og at være dem, der skaber de bedste og mest holdbare resultater for vores klienter.