fbpx

Medicinsk vægttab

Diætisthuset tilbyder et komplet medicinsk vægttabsforløb med løbende opfølgninger hos læge og klinisk diætist. Optimér dit vægttab og skab gode vaner tilpasset din livsstil. 

Opnå et varigt vægttab med medicin og sunde livsstilsændringer

Din vægt i balance

Medicinsk vægttabsforløb med læge og diætist

Medicinsk vægttab

Lægesamtale, sundhedstjek og recepter ​
hos speciallæge i Medvægt
399 kr./mdr.
 • Opstartssamtale med læge
 • Sundhedstjek med blodprøver ved forløbets start
 • Recepter på vægttabsmedicin
 • Kontrol efter 6 og 12 mdr. behandling
 • Ingen binding i hele perioden

Medicinsk vægttab
med klinisk diætist

Vægttabsforløb med vaneændringer og
medicin hos klinisk diætist i Diætisthuset
799 kr./mdr.
 • Medicinsk vægttab
 • 55 min. opstartskonsultation
 • 15 stk. VaneSund®-konsultationer
 • Gælder i 12 mdr.
 • Vane-coaching
 • Kostvejledning
 • Spar 20% på alle
  efterfølgende konsultationer

Rentefri afbetaling hos Diætisthuset

Du vil gerne investere i din sundhed og det er fantastisk!
Men vi forstår selvfølgelig godt, at det kan være en stor mundfuld, at betale hele beløbet på én gang. 

Derfor giver vi dig muligheden for, at dele din betaling op i mindre bidder over 12 måneder med rentefri afbetaling. 

 • Book en aftale nu. 
 • Meddel din personlige diætist at du ønsker afbetaling.
 • Tilknyt dit kreditkort via betalingslink fra Diætisthuset. 

Finansiering med Sundhed+

En investering i din sundhed vil give dig et stort afkast resten af livet. Som medlem af Sundhed+ kan du ansøge om en kredit til forløb hos Diætisthuset og få bedre råd til at prioritere din sundhed.   

Finansiér din betaling med et lån hos Sundhed+. 

 • Lån op til 50.000 kr. 
 • Få hurtigt svar.
 • Betal over 24-72 mdr.

Sådan starter du dit medicinske vægttabsprogram

Vores medicinske vægttabsforløb varer i 12 måneder. Du kommer gennem vores VaneSund®-forløb, hvor du med hjælp fra din kliniske diætist vil opnå vaneændringer og sikre en sund livsstil, der er tilpasset dig, din hverdag og dine behov. Forløbet starter med et sundhedstjek og en lægesamtale hos Medvægt, hvor du får svar på spørgsmål om medicinen, får udskrevet recept og løbende har adgang til lægefaglig rådgivning. Det medicinske vægttabsforløb hos os er nøje tilrettelagt, for at sikre et sundt og varigt vægttab. Derfor kan du ikke kun købe vægttabsmedicinen.

Opstartssamtalen
Opstartssamtalen gennemføres af en læge hos Medvægt, der vil vurdere om du er egnet til behandlingen. Der arrangeres enblodprøve med et fingerprik, for bl.a. at måle dit langtidsblodsukker og kolesteroltal. I vil sammen gennemgå dine blodprøver og du vil få grundig vejledning om forløbet. Lægen udskriver til enhver tid den nyeste og bedste vægttabsmedicin på markedet.
Vi følger Lægemiddelstyrelsens anbefalinger for ordinering af vægttabsmedicin. Det betyder, at dit BMI skal være over 30 – eller over 27, hvis du er i risikogruppen for udvikling af visse livsstilssygdomme, eks. diabetes, forstadier til diabetes, forhøjet blodtryk eller kolesterol, søvnapnø eller hjerte-kar-sygdomme.
Sådan virker vægttabsmedicin
Medicinen fungerer som et supplement til kost- og livsstilsændringer og kan give dig en betydelig hjælp til dit vægttab. Vægttabsmedicinens aktive virkningsstof består af en GLP-1 analog - et hormon, som sænker dit blodsukker, hæmmer din appetit og øger din mæthedsfornemmelse. GLP-1 efterligner de hormoner, der naturligt findes i vores tarmsystem og er oprindeligt udviklet til behandling af type 2-diabetes, men anvendes i dag ligeledes til behandling af overvægt. Bemærk at du ikke kan få udskrevet vægttabsmedicin hos os, hvis du er gravid, ammer eller har type-2 diabetes.
Recept på vægttabsmedicin
Med din recept kan du bestille eller hente medicinen på apoteket. Du betaler selv for vægttabsmedicinen, som normalt koster 900 - 1.300 kr. om måneden afhængigt af dosis. Der er mulighed for tilskud på op til 50% fra Sygeforsikringen "danmark”, hvis du er medlem af gruppe 1, 2 eller 5. Dit diætistforløb kan desuden være helt eller delvist dækket af din sundhedsforsikring gennem din arbejdsgiver eller dit pensionsselskab.
Start behandlingen hjemme
Du starter behandlingen i eget hjem. Lægen giver dig på forhånd grundige instruktioner i hvordan du udfører behandlingen. Medicinen gives gennem en pen med dosistæller og ultratynde nåle, som de fleste ikke kan mærke. Medicinen indsprøjtes i maveskinnet eller låret. Behandlingen indledes med den laveste dosis, som gradvist øges i samråd med lægen.
Diætistforløb og fastholdelse
Når du har gennemført opstart af behandlingen med lægen kan vi begynde med vaneændringer hos Diætisthuset. Du booker en konsultation med vores kliniske diætister, der hjælper dig med at lægge en plan for dit vægttab. Vores konsultationer foregår fysisk og er designet til at imødekomme dine unikke ernæringsmæssige behov, hvilket kan hjælpe dig med at opretholde en sund livsstil og et vægttab, der varer ved. Hvis det passer bedre til dine behov og præferencer kan konsultationer også gennemføres online eller telefonisk. Til din første konsultation skal vi dog gennemføre vejning og målinger af fedtprocent m.m., så der er det nødvendigt med et besøg på din lokale klinik.
Effekt og varigt vægttab
I gennemsnit taber man sig 17 - 20 % af sin kropsvægt i løbet af det 12 måneders forløb. Mange oplever at medicinen yder den starthjælp, man kan have brug for, til at komme igang med en sundere livsstil. Mens du taber dig ved hjælp af vægttabsmedicinen og kostændringer, sørger vi for at holde dig motiveret og hjælper dig med at fastholde de gode vaner, som du løbende opbygger. I forløbet vil vi sammen lægge en skræddersyet plan for dig, så vi sikrer at du holder dit vægttab - også efter du trapper ned eller stopper med medicinen.

Vil du starte i medicinsk vægttabsforløb?

FAQ om medicinsk vægttab

Ved medicinsk vægttab anvender du medicin til at støtte dit vægttab. Du anvender en injektionspen en gang om ugen. Medicinen virker ved at øge mæthedsfornemmelsen, og dermed kan du forbedre kontrollen over dit indtag af mad.

Semaglutid er et aktivt stof, der fungerer som en GLP-1-receptoragonist. GLP-1 er et naturligt hormon i kroppen, der regulerer appetitten ved at øge mæthedsfornemmelsen og begrænse fødeindtagelsen, sultfølelsen og trangen til at spise. Når semaglutid introduceres i kroppen, føler du dig hurtigere mæt, og følelsen af sult dæmpes. Det skyldes, at semaglutid får din mave til at tømme sig langsommere, hvilket fører til en reduktion af kalorieindtaget og dermed vægttab. Semaglutid anvendes ofte i GLP-1-baseret medicin, der er udviklet til type 2-diabetes, og en "bivirkning" er, at det begrænser appetitten.
Det er vigtigt at bemærke, at semaglutidbehandlingen skal ses som et supplement til kost- og livsstilsændringer og ikke som en erstatning for vaneændringer og en sund livsstil.

Din egen læge eller vores læge kan sagtens lave recepten til dig, men du betaler selv for din medicin, som du kan hente på apoteket.

Medicinsk vægttab betragtes generelt som sikkert, når det overvåges af certificeret sundhedspersonale. Men som med enhver medicinsk behandling er der potentielle risici og bivirkninger.

Mængden af vægt, du kan forvente at tabe med et medicinsk vægttabsprogram, afhænger af en række faktorer, herunder din startvægt, din medicinske historie og dit engagement i programmet. Nogle personer kan opnå store vægttab på for eksempel 15-20 kilo på et år, men du kan ikke forvente et stort vægttab med slankemedicin alene. Det kræver også, at du lægger din livsstil om og får indarbejdet sunde vaner i dit liv.

Varigheden af et medicinsk vægttabsprogram varierer afhængigt af individet og vægttabsmålet.

Når du starter dit medicinske vægttabsprogram hos Diætisthuset, vil det vare 12 mdr. med efterfølgende opfølgninger.

Ifølge undersøgelser kan vægttabsmedicin resultere i et gennemsnitligt vægttab på 15-17% hos patienter med overvægt eller fedme. Det er væsentligt mere end ved traditionelle vægttabsprogrammer, der normalt resulterer i et vægttab på omkring 5-10%.

Har du flere spørgsmål?

Skriv til vores kundeservice, hvis du har flere spørgsmål eller hvis du vil vide hvordan vi kan hjælpe dig. Du kan også ringe til os på telefon 51 95 10 12.

Optimér dit vægttab

Med medicin og professionel klinisk vejledning kommer du i mål.