Diætisthuset

Webinar: Hvad kan tarmen fortælle om din sundhed?

Mere end hver femte af os døjer med tarmproblemer. Er du én af dem, eller er du interesseret i at forstå, hvorfor og hvordan tarmens mikrobiom spiller en afgørende rolle for vores helbred? 

I dette webinar vil Ninni Kjær, Vane- og Ernæringsekspert hos Unseen Bio, blandt andet fortælle om vores “anden hjerne”, som mikrobiomet ofte kaldes, samt hvordan du ved hjælpe af en mikrobiom test kan få indsigt i dine personlige tarmbakterier. 

På dette webinar lærer du mere om:

 • Fordøjelse og udnyttelse af næringsstoffer
  En vigtig funktion er, at bakterierne udnytter nogle af de komponenter i kosten vi ikke selv kan fordøje, som eksempelvis fibre og omdanner dem til stoffer gavnlige for vores sundhed.

 • Immunsystemets funktion
  Tarmens mikrobiom spiller en væsentlig rolle i udviklingen og vedligeholdelsen af vores immun system. Det hjælper med at træne immun systemet til at genkende skadelige patogener og reagere på dem, samtidig med at det regulerer immun responsen for at undgå unødvendig inflammation.

 • Barriere mod skadelige mikroorganismer
  Et sundt mikrobiom kan hjælpe med at forhindre væksten af skadelige bakterier ved at besætte pladsen og næringsstofferne i tarmen, hvilket gør det sværere for patogener at etablere sig og forårsage sygdom.

 • Produktion af næringsstoffer og metabolitter
  Nogle mikrober i tarmen er i stand til at producere visse vitaminer, såsom B-vitaminer og K-vitamin, samt metabolitter, der har gavnlige virkninger på kroppen, herunder kortkædede fedtsyrer, der bidrager til tarmens sundhed.

 • Regulering af inflammation og stofskifte
  Forskning antyder, at tarmens mikrobiom kan spille en rolle i reguleringen af inflammation og stofskifte, hvilket har betydning for en bred vifte af sundhedsmæssige forhold, herunder metaboliske sygdomme som type 2-diabetes og fedme.

 • Påvirkning af det mentale helbred og hjernen
  Der er også en voksende mængde forskning, der indikerer en forbindelse mellem tarmens mikrobiom og hjernen, kendt som tarm-hjerne-aksen. Samlet set spiller tarmens mikrobiom en kompleks og afgørende rolle i vores overordnede sundhed og velvære..
, Webinar – Bliv klogere på dine tarmbakterier

Speakers

, Webinar – Bliv klogere på dine tarmbakterier

Ninni Kjær

Vane- og Ernæringsekspert, Unseen Bio

Kandidat i fødevareinnovation og sundhed fra KU. Bachelor i Ernæring og sundhed fra KU. Lad os sammen dykke ned i et spændende emne og blive klogere på vores tarmbakterier. Hvor stor en procentdel af befolkningen har udfordringer med tarmen? Hvordan påvirker det os? Hvilken rolle spille vores kost på vores tarmbakterier og omvendt? Det er nogle af de spørgsmål, som vi sammen vil blive klogere på.

, Webinar – Bliv klogere på dine tarmbakterier

Line Jalk

Pba. i Ernæring og sundhed, Diætisthuset

Line har gennem sit virke i Diætisthuset og sit studie en stor indsigt i en bred vifte af forskellige ernæringsrelaterede problemstillinger, som vi står overfor og møder i vores hverdag.