fbpx

Sportsernæring

Får du nok ud af din træning? Tilfældig kost giver tilfældige resultater. Den rette kost kan hjælpe dig til at yde mere. 

Den rette kost er vigtig for en optimal træning

Sportsernæring kan være kompleks at håndtere på egen hånd. Der stilles forskellige krav til diverse konkurrencer og sportsgrene. Ligeledes kan der være varierende behov afhængig af, om du er hobbymotionist eller eliteudøver. Sammen med os kan du få det optimale ud af din træning og opnå dine mål.

Når du træner, vil kroppen frigøre energi fra de forskellige lagre, vi har i kroppen. Disse lagre skal efterfølgende genopfyldes, og det sker helt naturligt via forskellige elementer fra kosten. Derfor er det vigtigt, at du spiser korrekt i forhold til den type træning, du udfører, da energien fra kosten ikke altid kan dække kroppens energibehov. Derfor er det fordelagtigt at organisere din kost, så du får det optimale ud af din træning.

Din træning i balance

Symptomer på manglende energi før, under og efter træning

Sportsernæring, Sportsernæring

Optimal kost =
optimal træning

Et forløb hos Diætisthuset giver dig de rette værktøjer til at supplere din træning med optimale rammer.

Et forløb hos Diætisthuset med fokus på sportsernæring er individualiseret samt tilpasset dit træningsniveau og din sportsgren. Vi udarbejder sammen en handlingsplan for, hvordan du kan opnå dine mål. Vi skaber struktur i dine måltider, så du kan yde det maksimale under dine træningspas og ved konkurrence. Du vil få nogle helt konkrete værktøjer og fokuspunkter, som vi løbende vil evaluere på for at sikre fremgang og resultater.

FAQ om sportsernæring

Det afhænger af, hvilken sport og træningsintensitet du praktiserer. Hvis der er tale om kort anaerobt arbejde, kan et måltid før træning indeholde hurtigt optagelige kulhydrater til energianvendelse og protein til muskelreparation. Hvis du derimod dyrker triatlon eller træner op til et maratonløb, vil anbefalingen højst sandsynligt være lidt anderledes.

Mængden af protein, du har brug for, afhænger af kropsvægt, aktivitetsniveau og træningsmål. Andre faktorer som f.eks. proteintype og proteinkvalitet kan også medtænkes i tilrettelæggelsen af dit forløb.

At spise en velafbalanceret kost bestående af frugt, grøntsager, magre proteinkilder og fuldkorn er den bedste måde at sikre, at du får alle de vitaminer og mineraler, du har behov for til at understøtte dine træningsmål. Enkelte sportsudøvere kan dog være i risiko for et øget tab og/eller behov for enkelte vitaminer og mineraler, hvorfor supplementer kan være fordelagtige.

Mængden af hvile, du har brug for mellem dine træningspas, afhænger af intensiteten, varigheden og opbygningen af din træning samt dine individuelle behov og mål. Det er vigtigt at give din krop tilstrækkelig tid til at komme sig og reparere sig selv før din næste træning. Ved at tale med en diætist kan du finde frem til, hvad en tilstrækkelig restitutionstid er for dig.

At forblive ordentligt hydreret er afgørende for optimal atletisk præstation. Dehydrering kan føre til nedsat energiniveau, nedsat fokus og koncentration samt nedsat udholdenhed. Det er vigtigt at drikke nok vand hele dagen samt både under og efter træning for at opretholde en god væskebalance.

Som udgangspunkt kan kosttilskud aldrig træde i stedet for en varieret og sund kost.

Dog kan der afhængigt af din idrætsgren, træningsintensitet og målsætning være positive effekter ved enkelte supplementer. Vi kan vejlede dig i, hvilke kosttilskud der kan være fordelagtige i forhold til din træning.

Har du flere spørgsmål?

Skriv til vores kundeservice, hvis du har flere spørgsmål eller hvis du vil vide hvordan vi kan hjælpe dig. Du kan også ringe til os på telefon 51 95 10 12.

Optimer din kost til din træning

Din krop vil takke dig, og dine resultater vil blive bedre.