Optimering af din virksomhed

En lang række undersøgelser viser, at øget fo­kus på sundhed på arbejdspladsen giver langt større effektivitet - herunder lavere sygefravær, gladere medarbejdere, bedre rekruttering, øget produktivitet og et godt virksomhedsimage.

Jeres medarbejders sundhed, trivsel og ydeev­ne hænger tæt sammen med deres kost og fysi­ske aktivitetsniveau. Netop fordi vi tilbringer halvdelen af vores vågne tid på arbejdspladsen og dermed også indtager halvdelen af vores måltider her, kan jeres virksomhed have stor gavn af en sundhedsoptimering.

Rammerne for jeres virksomheds nye og sunde livsstil skaber vi i fællesskab med enkle og ef­fektive redskaber. Vi ved, hvad der skal til for at opnå en bedre livsstil og et sundere liv. Vores personlige vejledning af jeres medarbejdere er uden løftede pegefingre og vi fokuserer på en holdbar livsstilsændring efter princippet:

”Alt er tilladt – men med måde!”

Vi er jeres sundhedspartner

DiætistHuset er i dag den største leverandør af professionel kostvejledning og har klinikker over hele Danmark.

Vores diætister udgør et kompetencerigt og dynamisk team med bred erfaring - alle auto­riseret af Sundhedsstyrelsen. Med vores mange lokationer og store kapacitet er det muligt for os at vejlede hos virksomheder i hele landet.

Vores behandlingsform og vejledningsprincip­per bygger på de nyeste forskningsresultater inden for sundhed og ernæring.

DiætistHuset tilbyder skræddersyede vejled­ningsforløb for optimering af jeres virksom­hed. Indholdet i jeres forløb sammensætter vi, så det passer til virksomhedens behov. Herun­der kan I se nogle af de mange muligheder.

 

Foredrag

Inspirerende foredrag giver jeres medarbejde­re konkrete redskaber til at vælge det sunde alternativ. Foredraget tilrettelægges efter jeres ønsker og behov, for at opnå størst mulig re­levans, nærhed og effekt.

Vores foredragsholdere lægger hjerte og sjæl i at gøre en forskel med fokus på viden og mo­tivation uden løftede pegefingre. Dette skaber klarhed og giver nogle konkrete svar i en ellers uoverskuelig jungle af kostråd.

Forslag til indhold i foredrag:

Foredrag 1: Sundhedsjunglen – sådan finder du vej gennem myter, trends og fristelser

Vi bliver konstant bombaderet med råd til, hvordan vi taber os eller lever et sundere liv. Det store fokus på sundhed og diæter stiller krav til vores viden og valg, og der er mange tomme løfter og modstridende budskaber. Så hvordan træffer man det rigtige valg hvad enten man vil leve sundere, tabe sig i vægt eller noget helt andet? I foredraget her giver DiætistHuset vejledning til, hvordan du undgår at fare vild i sundhedsjunglen og hvordan du opnår en sund og holdbar livsstil.

Der fokuseres på følgende:

 • Hvad har betydning for vores sundhed og hvorfor er det vigtigt at have fokus på kost og motion?
 • Fup eller fakta – er det farligt at spise lightprodukter? Ris, kartofler, brød og pasta? Er det forbudt at spise efter kl. 20?
 • Trends og populære kure – hvad er fordelen og ulemperne? Skal man vælge 5:2, stenalderkost eller LCHF?
 • Populær kure eller sund fornuft? En gennemgang af de generelle kostråd versus trendsene – hvorfor er de generelle anbefalinger gået af mode?
 • Hvorfor kan det være svært at holde fast i en sund livsstil eller et vægttab?
 • Hvad fristes vi af og hvordan undgår vi fristelser i hverdagen?

 

Foredrag 2: Sundhed i hverdagen – sådan!

Vores hverdag er ofte travl med arbejde og familie. Men hvordan får man lige fokus på de sunde vaner og gode rutiner, således at det er realistiske løsninger, som man også kan holde fast i? I foredraget her gives der råd og vejledning til, hvordan man konkret og overskueligt kan få en sund hverdag – både for sig selv og familien.

Der fokuseres på følgende:

 • De daglige måltider – hvad er vigtigt og hvordan sammensættes de bedst?
 • Hvor meget bør man spise? Herunder portionsstørrelser og energibehov
 • Hvordan får man en aktiv hverdag for sig selv og i familien?
 • Hvordan får man de sunde vaner til at passe i den travle hverdag og det sociale liv?
 • Konkrete løsninger og vejledning til dagens måltider
 • Hvordan skal kost og aktivitet planlægges?
 • Sådan handler du nemt og sundt ind – varedeklarationer og mærker
 • Sådan finder du balancen mellem hverdag og sundhed

 

Foredrag 3: Motivation og livsstil – sådan ændrer du dine vaner og holder fast i dem!

Der er flere måder at gribe ændringer af vaner og livsstil an på. Det kan være svært at komme frem til den rigtige løsning – vi er alle forskellige og har alle forskellige behov. Sundhed og velvære er desuden subjektivt og langt fra det samme for alle. Så inden man går konkret i gang, skal der gøres nogle grundlæggende overvejelser – og hvad gør man, når man ryger ud af gode rutiner eller mister motivationen undervejs? Til dette foredrag gennemgår DiætistHuset udfordringer og løsninger til, hvordan man mentalt får sat skub i sine ønsker og opnår sine mål for en sund livsstil.

Der fokuseres på følgende:

 • Hvordan får man sat realistiske mål for det man ønsker?
 • Hvad skal man overveje og planlægge inden man går i gang?
 • Hvad skal der til for at gennemføre langvarige og holdbare ændringer i hverdagen?
 • 4 gange i fitness om ugen, ingen søde sager og mange færre kalorier – kan man det hele på én gang eller hvor skal man starte?
 • Motivation – et ord vi ofte bruger, men sjældent forstår os på. Hvad er motivation og kan den skabes og vedligeholdes? Hvordan?
 • Hvorfor har vi svært ved at ændre vaner og holde fast i vores ønsker, når det kommer til kost, aktivitet og sundhed – hvad driver og frister os?
 • Løsninger til hvordan man arbejder målrettet med sig selv og sine hverdagsvaner

 

På en tryg og imødekommende måde tager vi hånd om jeres medarbejdere

Indledende samtale

På en tryg og imødekommende måde tager vi hånd om jeres medarbejdere. For mange er kostvaner en meget personlig ting, hvad enten det er den generelle sunde livsstil, vægttab eller noget helt andet, som man har fokus på.
Ændring af kostvaner er for de fleste rigtig svært. Det er ofte forbundet med negative følelser, mislykkede forsøg, manglende tid eller overskud til at fastholde de igangsatte tiltag.

Vi har stor fokus på, at de kostændringer der foretages også skal være holdbare i længden. Medarbejderne får vejledning og konkrete råd til lige netop deres situation, således at de kan arbejde med at implementere ændringerne i dagligdagen.

Der er stor forskel på hvilke madvaner man har. Hvis en kostændring skal holde på sigt er det derfor vigtigt at tage højde for dette. Derfor skræddersyer vi altid en kostplan til hver medarbejder, således at det er nemt og overskueligt for den enkelte i hverdagen.

Ved samtalen måles: Vægt, BMI, taljemål, fedtmasse, muskelmasse, visceral fedt, basalstofskifte og metabolisk alder.

 

Opfølgende samtaler

Undersøgelser viser at opfølgning er afgøren­de, for at medarbejderne kan holde fast i deres livsstilsændringer. Derfor er det vigtigt, at der afholdes løbende samtaler, f.eks. 1 gang om måneden. Her følger diætisten op på medarbejderens mål og de udfordringer de møder i dagligdagen og giver nye gode råd til, hvor­dan der holdes fast i den nye livsstil.

Ved de opfølgende samtaler laver vi de samme målinger, som ved den indledende samtale, hvilket gør det muligt, at se de positive forandringer under­vejs og fortsætte mod de aftalte mål.

Ændring af kostvaner tager tid og er for mange forbundet med både op- og nedture. Mange har i denne proces gavn af, at være en del af en gruppe, så de kan få sparring og inspiration fra andre, som er i samme situation som dem selv. Her kan de dele deres oplevelser, erfaringer og gode ideer.

Gruppeforløb kan, som et supplement til den individuelle vejledning, være inspirerende og styrkende for den enkelte. Samtidigt er gruppeforløb med til at styrke sammenholdet og skabe et godt kollegialt miljø. Vi har hver gang forberedt aktuelle emner og giver gode råd og anbefalinger til, hvordan en sund kost og eventuelt vægttab håndteres i hverdagen. Ved hver session måles: Vægt, BMI, taljemål, fedtmasse, muskelmasse, visceral fedt, basalstofskifte og metabolisk alder.

Den interaktion, der sker når gode råd og ideer deles med andre, giver inspiration og styrker motivationen.

Vi har allerede hjulpet mange virksomheder, skal den næste være din?

Loading...