fbpx

Gammel vin på nye flasker

Del dette indlæg

Facebook
LinkedIn
Email

Det handler ikke om din rygrad

Vores syn på overvægt og livsstil er under udvikling i disse år. Vi lærer en masse om, hvilke faktorer der er skyld i, at vi på verdensplan har et kæmpe problem med stigende overvægt. Og heldigvis for det.

Hvis man, som jeg, bruger sit arbejdsliv på at hjælpe mennesker med at reducere en overvægt, som generer dem, er det nemt at blive harm over den retorik, der til tider kan være omkring overvægt. For nej, det er ikke bare selvforskyldt. Og nej, det er ikke manglende rygrad.

I det samfund, vi lever i i dag, bliver vi dagligt bombarderet med gode grunde til, at vi skal hænge fast i en uhensigtsmæssig livsstil. Det er selvfølgelig ikke noget, der bliver sagt højt. Men den måde, vi har indrettet os på, og det vi ser i medierne og i bybilledet, skubber os ofte i retning af det en usund livsstil. Det er hårdt at være oppe imod. Og dét kan da aldrig være bare din skyld.

Dine vaner under lup

Vores hjerne har på mange måder ikke ændret sig siden stenalderen. Her lurede der farer alle vegne, og en vanemæssig adfærd var en slags sikkerhedsforanstaltning. I dag er farerne for vores helbred nogle helt andre, og de vaner, vi over tid har tilegnet os, er ikke altid med til at beskytte os.

Hjerneforskning har vist, at signalstoffet dopamin, hjernens lykkepille, bliver udløst hver gang, vi vedligeholder en vane. Det er en hård mekanisme at være oppe imod, når man prøver at ændre livsstil.

Gammel vin på nye flasker – men hvilke flasker!

I Diætisthuset har vi altid arbejdet ud fra en holdning om, at du har langt større chance for at få succes med din livsstilsændring, hvis det er dig selv der har roret. Og at du, for at du kan tage roret, er nødt til at have en grundig forståelse for, hvad det egentlig er, der foregår.

Det nye er, at det er blevet sat sammen, struktureret og finpudset, så du ved, at du kommer hele vejen rundt om dine vaner.

VaneSund®-metoden er et forløb over 3 faser med i alt 15 trin, hvor du vil blive præsenteret for

 • brugbar og hverdagsnær viden
 • udfordrende, udviklende og altid empatisk vejledning med din diætist
 • og en række konkrete og håndgribelige øvelser med dine vaner i centrum.

Igennem forløbet vil du lære meget om dig selv og dine vaner, og du vil se dine egne mønstre i øjnene. Det kræver arbejde, men heldigvis er du aldrig alene om det. Din diætist er ekspert i at omsætte det hele til noget, der kan passe ind i dit hverdagsliv – ikke i et eller andet utopisk liv, hvor solen altid stråler og energien aldrig slipper op. Målet er jo netop ”dit liv i balance”. Og der er plads til, at det stadig er et liv.

 • Det kræver noget at sætte sig selv i fokus.
 • Det kræver meget at se sig selv rigtigt i øjnene. Ikke mindst på et område, hvor man hurtigt kan føle sig udskældt og forkert og som en evig byrde.
 • Men gevinsten er det hele værd. Det er omsorg for dig selv. Og det kan komme til at betyde noget for hvordan det opleves at være dig, i resten af dit liv. Hvis du tør.

Dét er hele indsatsen værd.

Det lærer du igennem et VaneSund®-forløb:

 • Hvordan dine vaner påvirker din livsstil
 • Hvordan dine tanker og følelser påvirker din adfærd
 • Hvordan du sætter realistiske mål og planlægger vejen dertil
 • Hvordan du med simple teknikker kan ændre vaner målrettet
 • Hvordan teorien om mad og fysisk aktivitet kan udføres i praksis i netop dit liv
 • Hvordan kost og motion påvirker din krop og hverdag
 • Hvordan du én gang for alle opnår livslang sundhed og livskvalitet

Vil du vide mere?

Book en konsultation og kom i mål med dine drømme!

Få endnu mere viden

Læs flere blogindlæg

Tips til et holdbart vægttab

Forholdet mellem kalorieindtag og forbrænding Dit vægttab handler først og fremmest om at spare på kalorierne og skrue op for aktivitetsniveauet. Din vægt afhænger af

Læs mere »