fbpx

Diætisthuset

Slankemedicin som genvej til vægttab?

Del dette indlæg

Facebook
LinkedIn
Email

Markant effekt med medicinsk vægttab

Det er ikke gået ubemærket hen at svær overvægt nu kan medicinsk behandles med præparater fra bl.a. danske Novo Nordisk. For mange overvægtige kan medicinsk behandling sætte turbo på vægttabet, men hvis ikke spisevaner og livsstil ændres, kan man se frem til at tage på igen.

Det nyeste vægttabspræparat i medicinskabet hos Novo Nordisk har fået navnet “Wegovy”. Præparatets aktive virkningsstof består af en såkaldt GLP-1 analog – et hormon, som sænker blodsukkeret, hæmmer appetitten og øger mæthedsfornemmelsen. GLP-1 efterligner de hormoner, der naturligt findes i tarmsystemet og er oprindeligt udviklet til behandling af type 2-diabetes. GLP-1 anvendes i dag både til behandling af svær overvægt og type-2 diabetes. Novo Nordisks GLP-1 har fået navnet “Semaglutid”.

Medicinen, der indsprøjtes i kroppen med en pen en gang om ugen, blev godkendt i Danmark i foråret 2023 og kan købes på apoteket med en recept fra lægen eller via forløb hos Diætisthuset. Produktet er på nuværende tidspunkt det mest effektive medicinske præparat til behandling af svær overvægt (BMI30+). Desuden nedsættes risikoen for alvorlige hjertekarsygdomme ved brugen af “Wegovy”.

Medicin kan ikke stå alene

Vaneændringer og medicinsk behandling bør gå hånd i hånd i kampen mod overvægt – og det gør “Wegovy” og “Vanesund-metoden”.

De kliniske studier viser, at man opnår et gennemsnitligt vægttab på 17 – 20% ved forløb på 12 måneder. Det sker alene fordi mæthedsfornemmelsen øges – på den måde behøver du ikke spise så meget for at føle dig mæt. Det lyder jo faktisk ret godt, men som ved stort set alle andre medicinske præparater, opleves der også bivirkninger ved dette nye “vidundermiddel”.

Nogle vil kunne kunne opleve både kvalme, opkast, hovedpine og mavesmerter. Men den væsentligste “bivirkning” er, at så snart du stopper med at bruge medicinen, så stopper virkningen også. Det giver selvfølgelig god mening. Du bliver sulten igen, som du var før, og der vil være stor risiko for, at du tager hele den tabte vægt på igen. Især hvis du spiser de samme fødevarer og mængder som før. Så hvordan løser du den udfordring? Du forbereder dig og sørger for at have indarbejdet sunde vaner og en ny livsstil, mens du anvender slankemedicinen. Når du trapper ned eller stopper helt, vil du dermed kunne opretholde de sunde vaner, den gode livsstil og det fornuftige forhold til mad. Så kan du nemlig holde dit vægttab på det ønskede niveau fremover.

I Diætisthuset ved vi, at hverken medicin, motion eller kost kan stå alene i kampen mod overvægt. Men vi ser også mulighederne i at sætte turbo på processen ved at kickstarte dit vægttab. Hvis du ønsker at prøve de nye vægttabspræparater, så har vi et forløb skræddersyet til dig, så du både får fart på vægttabet, motivationen op og ændret de usunde vaner. Sådan kan du sørge for at dit vægttab bliver varigt – også hvis du ikke ønsker at tage indsprøjtninger resten af livet?

VaneSund med medicinsk forløb

Lad os hjælpe dig med at opnå en sund vægt med kombination af medicin og diætistforløb. Ved brug af vores “Vanesund-metode” kan vi hjælpe dig med at komme i mål med dit vægttab. Du får adgang til kliniske diætister og speciallæger, der udskriver recept på medicin og rådgiver dig. Mens du bruger medicinen, vil vi arbejde med din mentale og fysiske sundhed, så du er godt klædt på til et varigt vægttab.

Det er vigtigt at arbejde med vanerne omkring kost og motion, hvis du ønsker et varigt vægttab. Ofte er de uhensigtsmæssige vaner en af årsagerne til, at overvægten opstod i første omgang. Derfor kan vores kliniske diætister i Diætisthuset hjælpe dig med et diætistforløb baseret på vaneændringer omkring kost og motion – sideløbende med din medicinske behandling. På den måde ændrer du dine vaner og får de redskaber, der giver dig mulighed for at fastholde den ønskede vægt – resten af livet.

Medicinsk vægttab.

Vil du vide mere?

Book en konsultation og kom i mål med dine drømme!

Få endnu mere viden

Læs flere blogindlæg

Tips til et holdbart vægttab

Forholdet mellem kalorieindtag og forbrænding Dit vægttab handler først og fremmest om at spare på kalorierne og skrue op for aktivitetsniveauet. Din vægt afhænger af

Læs mere »