Susan Gyldenholm Offenberg

Jeg gik i gang med at spise betydelig mindre mad og tabte da også 6 kg de første uger, men jeg havde brug for hjælp til at komme i gang med et varigt vægttab, så min mad ikke kun bestod af dåse tun og ristet brød.


Jeg fandt ved hjælp af google DiætistHuset og fik en tid hos ”min” diætist. Ved den først samtale brugte hun meget tid på at rose mit rygestop og fortælle mig, at jeg nok skulle tabe mig og stadig være ikke ryger. Jeg fortalte om mine madvaner og hvad jeg godt kunne lide at spise. Jeg havde troet at jeg fik en madplan hvor alt det usunde var skåret væk, men madplanen er lavet så jeg stort set kan spise alt, men det er bare i mindre mængder og maden skal vejes. Det lød, syntes jeg i starten besværligt, at skulle veje maden, men en lille køkkenvægt med en plastikskål står nu altid på køkkenbordet. Jeg fik samtidig en beskrivelse af hvordan jeg skal takle at gå ud og spise, med en simple håndmetode, som jeg aldrig selv havde fundet ud af, er jeg nu også i stand til at gå ud og spise og stadig tabe mig.
De først 3-4 gange hos Birgitte fik min selvtillid til at vokse, samtidig med at min familie har bakket mig 100 procent op, begyndte jeg at tabe mig meget. Jeg har lært at planlægning er meget vigtig, med en travl hverdag, hvor det før var nemt at lige hente en pizza på det lokale pizzeria, de dage hvor jeg kun lige var hjemme en time, inden jeg skulle ud af døren igen, er afløst at min egen ”fastfood”, en portion mad, som jeg lige kan hive ud af køleskabet, som er lavet ekstra fra aftensmaden dagen før.


Jeg har tabt 36kg, folk som jeg ikke har set et stykke tid, går forbi mig på gaden uden at hilse, jeg skal til vende mig til at være betydelig mindre og er gået fra flere XXL i størrelsen til at bruge medium, der er rigtig mange ting som er blevet nemmere efter jeg er blevet lettere. Jeg har astma men de sidste måneder har jeg ikke haft brug for min medicin og har fået at vide at det er en stor side gevinst ved vægttab, det er samtidig også blevet meget lettere at komme op og ned af trapper. Jeg har også meget mere energi nu.

Loading...