Måske fulgte du med i tv-serien U-turn - et liv uden piller, hvor seks deltagere, der led af type 2 diabetes, gik i gang med omfattende livsstilsændringer? Efterfølgende fik alle seks forbedret deres sundhed markant. Chris MacDonald var vært og coach for deltagerne i tv-programmet, og vi er stolte af, at det var DiætistHusets diætister, som stod for selve kostvejledningen og udarbejdelse af alle kostplaner og opskrifter.

 

U-turn 2 var ikke bare et tv-program

Det var også et storstilet forskningsprojekt med 80 diabetikere på Rigshospitalet, hvor U-turn-interventionen er undersøgt videnskabeligt. Dette er gjort for at give dokumentation for, om U-turn-interventionen også virker, når Chris MacDonald og et helt kamerahold ikke følger deltagerne. Forskningsprojektet kørte et helt år, hvor DiætistHusets diætister fulgte hver enkelt deltager på tæt hold. De medvirkende skulle gennem 1 helt år gennemgå:

  • Omfattende fysisk træning og forøgelse af den daglige fysiske aktivitet
  • Kostændring
  • Søvn regulering (manglende søvn undgås)
  • Coaching (motivation)

 

Studiet ’U-TURN’ fra Trygfondens Center for Aktiv Sundhed, kan nu konkludere, at motion kan gøre diabetes-patienter medicinfri. Studiet er efterfølgende blevet publiceret i  The Journal of the American Mecical Association. 

Halvdelen (56 procent) af alle deltagerne i det danske type 2 diabetes-studie fik det så meget bedre under det et-årige forsøg med ændret livsstil, at de ikke længere havde behov for deres diabetesmedicin.

 

Træning og kostvejledning

Deltagerne der deltog i studiet trænede fem til seks gange om ugen i mellem 45 og 60 minutter ad gangen i et helt år, samtidigt med, at de spiste diabetesvenlig kost. I starten blev al træning gennemført med en fysisk træner, mens deltagerne blev coachet af diætisterne fra DiætistHuset.

 

Mød et par af deltagerne

Erik Larsen

Da jeg startede vejede jeg 105 kg, havde et taljemål på ca. 130 cm og havde en fedtmasse på 37½ kg! I dag vejer jeg ca. 83,5 kg, har et taljemål på ca. 100 cm og et fedtmasse på 18½ kg!

Jeg køber meget ind efter den tabel jeg har fået omkring mængden af fest, kostfibre mv. Jeg støtter mig meget til den kostplan, jeg har fået fra Diætisthuset. Jeg træner jo nu 5 gange ugentlig.

Jeg vil godt sige, at da jeg i starten begyndte at gå på løbebåndet, ja gå, holdt jeg jo krampagtigt fast i håndtagene, men efterhånden slap jeg dem, og begyndte at løbe! Jeg har ellers aldrig løbet ret meget – det har aldrig været mig, men i dag synes jeg det går helt godt – jeg er faktisk blevet glad for at løbe!!

Har besluttet mig for at deltage i Copenhagen Halvmaraton den 18. september. Hvis nogen havde sagt til mig for ½ år siden at det skulle jeg, ville jeg have rystet på hovedet, men nu glæder jeg mig faktisk til det. Om jeg bruger 2½ eller 3½ time synes jeg ikke er så vigtigt; nu skal det bare prøves.

Jeg synes at jeg har foretaget en U-TURN, og kors hvor er jeg glad for det!

 

Svenning Ravn

I august 2015 startede jeg i Chris MacDonalds UTURN2 projekt for diabetikere med kraftig overvægt, hvor en af specialistgrupperne bag os 50 deltagere i 12 måneder er DiætistHuset.

Efter 8 måneder havde jeg bevæget min vægt fra 124 kg til 94 kg og jeg har smidt al medicin til diabetes og kolesterol! Faktisk har min personlige diætist for kort tid siden sagt noget til mig, jeg aldrig før har hørt: ” Svenning – du skal spise noget mere! ” – Og jeg spiser 7 – 8 gange om dagen!

Hvis nogen for 8 måneder siden havde fortalt mig, at jeg næsten ikke har brug for sukker, salt, hvidt mel og fløde, så havde jeg som pensioneret restauratør med speciale i klassisk, dansk mad, nok grinet højt. Nu er virkeligheden imidlertid, at DiætistHuset med sine dygtige medarbejderes vejledning og kostsammensætning har fået en hardcore, 69 årig ”madspecialist” til at nyde produktionen af moderne, lette og grove retter og – ikke mindst – nyde at spise dem!

Den mad, jeg nu og fremover er blevet inspireret til at lave til mig selv og min familie, er ikke dyrere, produktionstiden er kortere, synsindtrykket er bedre, smagen er mindst lige så god – og retterne mætter i lang tid. Tilvænningstiden var lettere en frygtet, fordi fravalget af megen sukker og salt m.m. gav nogle hurtige resultater på vægten, så motivationen på den måde forblev i top!

Derfor stor tak til DiætistHuset, som efter et utal af Jo-Jo kure endelig kunne anvise – ikke en kur, men en naturlig vej til i første omgang at spise sig tynd og efterfølgende at kunne spise sig til et sundere og længere liv!

u-turn-kostplan-1400kcal

Køb U-turn kostplan

Vil du også opnå resultater ligesom deltagerne i U-turn?

Nu har du muligheden for at købe de kostplaner som er blevet brugt af deltagerne i programmet. Kostplanen koster kun 89 kr. og kan købes i vores webshop.

Fakta om Diabetes

  • Ifølge Diabetesforeningen har 290.000 danskere type 2 diabetes. Og derudover har 750.000 forstadier til type 2 diabetes.
  • Statens institut for Folkesundhed estimerer at antallet af patienter med type 2 diabetes vil være fordoblet i 2030.
  • Diabetes koster (type 1 og type 2) det danske samfund 86 millioner kr. om dagen, ifølge Diabetesforeningen.

 

Loading...